Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μιχάλης Ματσεντίδης: «Νιώθω 100% έτοιμος να αναλάβω ως πρώτος προπονητής»

Ο Μιχάλης Ματσεντίδης μίλησε στην podcast εκπομπή «Full Court Cast» και για την καριέρα του μέχρι σήμερα, ενώ δήλωσε πως νιώθει έτοιμος για το επόμενο βήμα του!

Διαβάστε κάποιες από τις σημαντικότερες δηλώσεις του Κύπριου προπονητή, ενώ στο τέλος του κειμένου, μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη.

«Αν δεν πέρναμε το πρωτάθλημα με τον Κεραυνό το 2017, θα έφευγα από τότε, γιατί ένιωθα πως είχα μέρος της ευθύνης που η ομάδα δεν είχε πάρει τίτλο στα 5 χρόνια που βρισκόμουν εκεί»

«Ο Γιάννης Χριστόπουλος ήταν ένας από τους ανθρώπους που με βοήθησε περισσότερο στα πρώτα μου προπονητικά βήματα, αλλά από όλους κέρδισα κάτι»

«Στην Ασία ο ρόλος μου ήταν πολύ διαφορετικός. Ο βοηθός προπονητή στις χώρες αυτές έχουν μεγάλο ρόλο, γιατί είναι αυτοί που κάνουν την περισσότερη δουλειά, γι αυτό και συνήθως είναι ευρωπαίοι»

«Στον Λίβανο πήγα με τη βοήθεια του Βαγγέλη Ζιάγκου, με τον οποίο έχω πολύ φιλικές σχέσεις. Όταν των ρώτησαν από την Αλ Ριγιαντί να προτείνει κάποιον προπονητή, αυτός πρότεινε εμένα. Έτσι έγιναν οι πρώτες επαφές και καταλάβαμε πως η φιλοσοφία μας ήταν πολύ κοντά»

«Στο Λίβανο έζησα πρωτόγνωρες στιγμές. Ήμουν διάσημος, όπως και όλοι οι παίκτες και προπονητές. Έμπαινα στο ταξί και ο οδηγός γνώριζε ποιος ήμουν!»

«Ένας από τους λόγους που πήγα στην ομάδα του Λιβάνου, ήταν η συμμετοχή της στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα. Ήταν υπέροχη εμπειρία, σε ένα γήπεδο γεμάτο κόσμο, αρκετοί εκ των οποίων από τον Λίβανο!»

«Δυστυχώς οι καταστάσεις στη χώρα διέκοψαν το πρωτάθλημα απότομα και προλάβαμε να δώσουμε μόνο τρία παιχνίδια»

«Οι συμμετοχές μου στις μικρές Εθνικές, ήταν ένας από τους λόγους που επιλέχθηκα από την Αλ Ριγιαντί. Μετράει πολύ στο εξωτερικό,να έχεις δουλέψει στην Εθνική»

«Η παραμονή στην Β’ κατηγορία των Πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Η διαχείρηση των παιδιών που είναι 16 ετών, μετά από συνεχόμενες ήττες, είναι πολύ δύσκολη αποστολή»

«Η Κυπριακή καλαθόσφαιρα έχει μέλλον γιατί υπάρχουν πολλά ταλέντα στις μικρές ηλικίες. Το πρόβλημα είναι οι προτεραιότητες που θέτουν τα ίδια τα παιδιά ή και οι γονείς, που συνήθως αφήνουν το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα. Δεν σημαίνει πως είναι κακό το πανεπιστήμιο και η μόρφωσή τους, αλλά αφήνουν την καλαθόσφαιρα πίσω»

«Από πέρσι είμαι και στην Εθνική των Ανδρών, στο τεχνικό τιμ του Λίνου Γαβριήλ. Έχει γίνει μία σημαντική ανανέωση και δουλεύουμε με νέα παιδιά. Δυστυχώς δεν έχουν έρθει τα αποτελέσματα που θέλουμε, αν και κάναμε καλά παιχνίδια, όμως το ξέραμε πως θα είναι κάπως. Είναι θέμα χρόνου να έρθουν και τα αποτελέσματα και χρειάζεται υπομονή»

«Λατρεύω τη δουλειά του βοηθού προπονητή και γι αυτό την κάνω τόσα χρόνια. Είχα προτάσεις να πάω ως πρώτος προπονητής, όμως το κλίμα στον Κεραυνό μου άρεσε και επέλεγα να παραμείνω. Μετά την φετινή χρονιά μου στον Κεραυνό, αισθάνομαι 100% έτοιμος να βγω μπροστά και να αναλάβω ως πρώτος προπονητής. Αν δεν βρεθεί κάτι στο εξωτερικό, τότε θα δω την προοπτική να δουλέψω σε μία ομάδα της Κύπρου, ώστε να κάνω το πρώτο μου βήμα σαν πρώτος προπονητής»

«Είναι εμφανές και λογικό, πως από την στιγμή που έπεσε το μπάτζετ σε πολλές ομάδες του Κυπριακού πρωταθλήματος, να πέσει και η ποιότητα των ξένων καλαθοσφαιριστών που αγωνίστηκαν σε αυτό. Είχε όμως και την θετική του πλευρά, αφού είδαμε περισσότερους Κύπριους να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και κάποιους από αυτούς να γίνονται και πρωταγωνιστές στην ομάδα τους»

«Οι Κύπριοι καλαθοσφαιριστές δεν θα πρέπει να περιμένουν τις κινήσεις της Ομοσπονδίας για να κερδίσουν χρόνο συμμετοχής. Θα πρέπει να παλεύουν γι αυτόν, με όλες τους τις δυνάμεις. Να προσπαθούν περισσότερο στις προπονήσεις, να βάζουν περισσότερη ώρα δουλειάς και να δουλεύουν και στο γυμναστήριο. Στο παρελθόν είδαμε παίκτες όπως ο Τρισόκκας, ο Παλάλας, ο Παντούρης, ο Παντελή, ο Λιάτσος, ο Κουνούνης και άλλοι, να δουλεύουν και να κερδίζουν χρόνο συμμετοχής, σε ομάδες που είχαν 7-8 ξένους. Αυτά είναι παραδείγματα που πρέπει να βλέπουν οι παίκτες μας. Και ο Σάιμον Μιχαήλ όταν ήρθε στον Κεραυνό, είχαμε 6 ξένους. Έβαλε δουλειά όμως και έπαιξε»

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη παρακάτω:

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

PosTeamPTSWL
140192
239183
334138
4331111
5321012
630912
730912
826516
924220

Facebook

More in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ