Αλλαγή ημερομηνίας έναρξης του FIBA Europe Cup

-

Home ΕΥΡΩΠΗ FIBA EUROPE CUP Αλλαγή ημερομηνίας έναρξης του FIBA Europe Cup

Αλλαγές στις ημερομηνίες των διοργανώσεων της FIBA Europe, με πιο σημαντική αυτή του FIBA Europe Cup στο οποίο θα συμμετάσχει ο Κεραυνός, σε περίπτωση αποκλεισμού από τους προκριματικούς του Basketball Champions League.

Πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η όγδοη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της FIBA Europe. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την πανδημία του covid-19, η οποία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τα καλαθοσφαιρικά σωματεία.

Παράλληλα έγινε αναφορά στην νέα αγωνιστική περίοδο 2020-2021, όπου υπάρχει επιθυμία της FIBA για να επανέλθει η αγωνιστική δράση στην κανονικότητα της το συντομότερο δυνατό.

Το Δ.Σ. της FIBA Europe έλαβε τις εξής αποφάσεις:

FIBA Europe Cup: Η έναρξη της κανονικής περιόδου έχει μεταφερθεί στις 6 Ιανουαρίου 2021. Οι ομάδες θα χωριστούν σε έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων και ένα όμιλο των τριών ομάδων. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο και οι δύο καλύτερες που θα τερματίσουν στην 3η θέση.

Αναπτυξιακά πρωταθλήματα: Έχει αποφασιστεί όπως οι περισσότερες χώρες που ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενήσουν τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα το καλοκαίρι του 2020, όπως το πράξουν για το ερχόμενο καλοκαίρι του 2021. Μόνες διαφορές παραμένουν τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ20 Ανδρών και Γυναικών σε Α’ και Β΄ Κατηγορία, όπου η απόφαση για την διεξαγωγή τους θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

Euroleague Women: Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα σε όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στην Euroleague Women αλλά και τις Εθνικές Ομοσπονδίες. Στόχος είναι να βρεθούν οι λύσεις, σε συνεργασία με τις τοπικές κυβερνήσεις, ώστε όλες οι ομάδες να μπορούν να ταξιδέψουν για να συμμετέχουν στους αγώνες, αρχής γενομένης από τα προκριματικά που θα ξεκινήσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Παράλληλα θα γίνεται συνεχώς επανεξέταση των δεδομένων, ενώ πρώτιστος στόχος παραμένει η υγεία και η ασφάλεια των αθλητριών.

Eurocup Women: Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 10 και 17 Δεκεμβρίου με τα προκριματικά και στις 7 Ιανουαρίου 2021 για την κανονική διάρκεια.

Must Read