More

  Ανδρονίκου: «Συναισθήματα περηφάνειας και απέραντης ευγνωμοσύνης»!

  -

  Στο σημερινό Δελτίο Τύπου της Ανόρθωσης, περιλαμβάνεται συνέντευξη του Ηλία Ανδρονίκου, υπεύθυνου των γυναικείων τμημάτων της «Κυρίας» και εκπρόσωπο στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

  Αναλυτικά:

  «Αγαπητοί φίλοι της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ και λοιποί φίλαθλοι, Το Τμήμα Επικοινωνίας της ομάδας μας, συνεχίζοντας ακατάπαυστα τη δράση του, διά του παρόντος δελτίου τύπου, θα ανοίξει έναν κύκλο συνεντεύξεων με τους ανθρώπους που απαρτίζουν τη διοίκηση και όχι μόνο της ομάδας μας. Τους ανθρώπους εκείνους που αποτελούν την «ψυχή και το σώμα του καλαθοσφαιρικού Φοίνικα» και που χάρη σε αυτούς, η ομάδα μας θαυμάζεται και για τη λειτουργία της και που χάρη σε αυτήν τη λειτουργία, θαυμάζονται και τα αποτελέσματα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους!
  Ο πρώτος που παίρνει σειρά σε αυτόν τον κύκλο, είναι ο κ. Ηλίας Ανδρονίκου, υπεύθυνος των γυναικείων τμημάτων της ομάδας, αλλά και εκπρόσωπος της Ανόρθωσης στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας. Ο κ. Ηλίας Ανδρονίκου, δίνει απαντήσεις σε κάποιες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, σε μια συνέντευξη που αναμενόμενα, θα παρουσιάσει αρκετό ενδιαφέρον!

  -Κ. Ανδρονίκου, το πρώτο μας ερώτημα, έχει να κάνει με τα συναισθήματα σας, να υπηρετείτε την Ανόρθωση:

  «Το όνομα Ανόρθωσις Αμμοχώστου προκαλεί στο άκουσμα του δέος, ιστορικά κατά κύριο λόγο, πόσον μάλλον όταν αυτό εκπροσωπείται επάξια στον χώρο της καλαθόσφαιρας από ανθρώπους που κύριο μέλημα τους είναι η ανάπτυξη και μόνο του αθλήματος. Οι πράξεις μετρούν και αυτή τη στιγμή στο πέρας της 1ης 5ετίας επαναδραστηριοποίησης του καλαθοσφαιρικού τμήματος, το τμήμα παρουσιάζει αντρικό και γυναικείο τμήμα, όλα τα αγωνιστικά τμήματα ανδρών και γυναικών από U10 – U18, καθώς τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν το τμήμα U8 και τα τελευταία 3 χρόνια το U6 αγοριών και κοριτσιών, κάτι που έλειπε γενικά από τον χώρο της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας.
  Από τα πιο πάνω και μόνο, συναισθήματα περηφάνειας και απέραντής ευγνωμοσύνης με διακατέχουν, που έχω την τιμή να συνεργάζομαι με τους υπόλοιπους ανθρώπους που εκπροσωπούν την Ανόρθωση καθώς και που ασχολούμαι με κάτι το οποίο αγαπώ, σε πρωτόγνωρα για τα κυπριακά δεδομένα επαγγελματικά επίπεδα».

  -Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια σχετικά με τα καθήκοντα σας, πρώτα ως υπεύθυνος των γυναικείων τμημάτων της ομάδας;

  «Η ενασχόληση μου με το γυναικείο τμήμα της ομάδας έχει να κάνει καθαρά με την γενικότερη ανάγκη που παρουσίαζε ο χώρος για ανθρώπους που θα ασχοληθούν πραγματικά με το τόσο παραμελημένο κομμάτι της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας. Αυτό για το οποίο, με πολλή χαρά διαπιστώνω τα τελευταία 2-3 έτη, είναι η ώθηση που διαφαίνεται με την αυξανόμενη ενασχόληση νεαρών κοριτσιών (από 4-5 ετών) με το άθλημα. Συγκεκριμένα η Ανόρθωση αυτή τη στιγμή απαριθμεί πέραν των 100 κοριτσιών (U6 – U18) που ασχολούνται με το άθλημα, με την αναλογία αγοριών / κοριτσιών να έχει ανέλθει στο 2/1, δηλαδή κάθε τρία παιδιά το 1 είναι κορίτσι».

  -Αναφορικά με τα καθήκοντα σας ως εκπρόσωπος του σωματείου μας στην ΚΟΚ αλλά και γενικότερα με την ανάμιξη σας στον χώρο, τι θα θέλατε να μας πείτε;

  «Πριν περίπου 4 χρόνια, σε μία από τις καθημερινές μας συνευρέσεις με τους φίλους / αδελφούς Αντώνη Μικελλίδη και Σάκη Πασά, μου είχε γίνει η πρόταση να εκπροσωπήσω την ομάδα στην ΚΟΚ. Ως γνωστό η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, ως εκ των ιδρυτών της ομοσπονδίας αλλά και ως προσφυγικό σωματείο που δεν είχε εξασκήσει το δικαίωμα του να συμμετέχει στην Α’ Κατηγορία Ανδρών μετά την εισβολή, έχει δικαίωμα εκπροσώπησης ανεξαρτήτως συμμετοχής σε πρωταθλήματα.
  Εννοείται ότι η αποδοχή εκ μέρους μου στην τιμητική πρόταση έγινε με μεγάλη χαρά και είναι κάτι που μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν το μετάνιωσα αλλά πραγματικά το απολαμβάνω. Τα καθήκοντα μου έχουν να κάνουν κυρίως με τις γυναικείες εθνικές ομάδες και στην προσπάθεια που γίνεται με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία 2 έτη περίπου για την περεταίρω ανάπτυξη του εν λόγω χώρου.
  Το τελευταίο επίτευγμα από πλευράς ομοσπονδίας με την ανάληψη της διοργάνωσης των Γυναικείων Αγώνων Μικρών Κρατών της FIBA, το οποίο τελικά λόγω πανδημίας αναβλήθηκε για φέτος και θα διεξαχθεί του χρόνου, επιδεικνύει έμπρακτα και περίτρανα την τεράστια προσπάθεια που επιτελείται από όλο το οικοδόμημα της ΚΟΚ.»

  -Πόσο… δυνατή είναι η φωνή της Ανόρθωσης στα διοικητικά κλιμάκια της Κυπριακής Ομοσπονδίας;

  «Από την στιγμή που περνάς το κατώφλι του χώρου συνεδριάσεων της ομοσπονδίας, θεωρώ ότι το σωματειακό συμφέρον πρέπει να παραμένει εκτός. Το γεγονός ότι το σωματείο το οποίο εκπροσωπώ δρα και σκέφτεται πάντα με βάση την διαχρονική ανάπτυξη στον χώρο του αθλήματος και όχι στην πρόσκαιρη επιβίωση του, αυτό βοηθά στο να συνταυτίζονται τις πλείστες φορές οι απόψεις μας. ‘Άρα ναι, μια φωνή που καθοδηγείται με βάση τα προαναφερθέντα δεν μπορεί παρά να είναι μεν πολύ δυνατή αλλά το κυριότερο συνεπής».

  -Γενικότερα, πως θα σχολιάζατε τη γενικότερη διοικητική λειτουργία του σωματείου μας και πως χαρακτηρίζετε τη συνεργασία, ανάμεσα στους διοικούντες και το προσωπικό;

  «Το πρώτο συναίσθημα που θα νιώσει κάποιος με την πρώτη επαφή με τους ανθρώπους της Ανόρθωσις, είναι ότι απευθύνεται σε μια μεγάλη οικογένεια. Από τον πρόεδρο, την διοίκηση, τον τεχνικό διευθυντή, το διοικητικό προσωπικό, τους προπονητές, τους γονείς, μέχρι και τα ίδια τα παιδιά, όλοι καθημερινά στα γήπεδα, ώρες αμέτρητες, σε μία σχέση που ξεπερνά τα καθαρά αθλητικά / μπασκετικά πλαίσια. Όλα αυτά φυσικά πηγάζουν από την άρτια σε όλα τα επίπεδα διοικητική και τεχνική λειτουργία του οικοδομήματος που λέγεται Ανόρθωσις Αμμοχώστου Καλαθόσφαιρα, που δεν περιορίζεται απλά στην τεχνική κατάρτιση και ανάπτυξη αθλητών αλλά σημαντικό βάρος δίνεται και στην ορθή κοινωνική διαπαιδαγώγηση τους με απώτερο σκοπό την δημιουργία καλών αθλητών / ανθρώπων».

  -Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για την αγωνιστική παρουσία της Ανόρθωσης κατά τη χρονιά που πέρασε:

  «Ξεκινώντας από τις νεοσύστατες ομάδες ανδρών και γυναικών, ο στόχος αξιόλογης παρουσίας με την προσθήκη σε αυτές νεαρών αθλητών προερχόμενων από τις ακαδημίες επιτεύχθηκε απόλυτα. Η μεν ανδρική θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα αγωνίζεται στα σαλόνια της Α’ κατηγορίας καθώς από του χρόνου θα αγωνίζεται στην Β’1 διεκδικώντας την άνοδο, η δε γυναικεία θα παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατή στην Α’ Κατηγορία με πρωταγωνιστικούς στόχους.
  ‘Όλα τα αγωνιστικά τμήματα από U14 – U18, τα οποία εννοείται ότι επίσης παρακολουθώ με ενδιαφέρον, με μοναδικό στόχο και μόνο την ανάπτυξη των αθλητών, διένυσαν μία μεταβατική περίοδο με νεαρότερους αθλητές να απαρτίζουν την κάθε κατηγορία. Είμαι πέραν πάσης αμφιβολίας βέβαιος ότι τα αποτελέσματα της περιόδου που πέρασε θα φανούν τα επόμενα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά τα αποτελέσματα της κάθε κατηγορίας ξεχωριστά ήταν πολύ αξιόλογα.
  Από τις ηλικίες U12 και κάτω, το υλικό είναι πολύ αξιόλογο σε ποιότητα και ποσότητα, η καθημερινή εξέλιξη των παιδιών εκπληκτική, αναμένω με ανυπομονησία να παρακολουθήσω την μετέπειτα ανέλιξη»

  spot_img

  Τελευταία Νέα

  Πρέλεβιτς: «Ευχαριστώ όσους ήρθαν να με τιμήσουν»

  Το αποκορύφωμα των καλύτερων στιγμών για τον Μπάνε Πρέλεβιτς ήταν η σημερινή εκδήλωση για την απόσυρση της φανέλας του....

  Μάικ Τζέιμς: «Ακόμα ψάχνω τον εαυτό μου μέσα στο παρκέ»

  Ο Μάικ Τζέιμς πέρασε το τελευταίο διάστημα εκτός παρκέ λόγω τιμωρίας. Ο ίδιος μίλησε για το διάστημα που έμεινε...

  ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Στις 18:30 η γιορτή για τον Μπάνε Πρέλεβιτς

  Ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε οτι σήμερα (31/03) στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την απόσυρση της φανέλας του Μπάνε...

  Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Συνέχεια ή διακοπή στο «ερυθρόλευκο» σερί νικών

  Συνέχεια στην αγωνιστική δράση της Euroleague, μόνο που σήμερα είναι μια πιο ιδιαίτερη αγωνιστική, καθώς έχουμε ματς Ολυμπιακός –...

  Διαβάστε επίσης...Σχετικά
  Προτεινόμενα για εσάς