Τα τελευταία γεγονότα οδήγησαν σε μία αναμενόμενη εξέλιξη: Ο Μίκαελ Κοχ αποχαιρέτησε την ΑΕΛ και την Λεμεσό, αφού έλυσε το συμβόλαιό του με τους γαλαζοκίτρινους.
Ο Γερμανός προπονητής ήταν σε συνεχόμενες επαφές με την διοίκηση της ομάδας και σήμερα οι δύο πλευρές αποφάσισαν πως το μπάτζετ της ομάδας με τις οικονομικές απολαβές του Κοχ, είναι δυσανάλογα. Έτσι αποφασίστηκε από κοινού να διακοπεί η συνεργασία, ώστε να «ανασάνει» οικονομικά η ομάδα της Λεμεσού και ο ίδιος να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.
Ο Μίκαελ Κοχ αποχαιρέτησε τους παίκτες του πριν από λίγες ώρες. Στο παιχνίδι της Κυριακής (13/10, 17:00) στην Πάφο, θα καθήσει στον πάγκο ο Δημήτρης Σαρίκας, άμεσος συνεργάτης του Μίκαλ Κοχ από πέρσι.