Εμβόλιμη αγωνιστική στην ΟΠΑΠ Basket League και η τελευταία για το 2020, είναι η 14η. Τα Triponta, πιστά στο ραντεβού τους, κάνουν αρχή με την παρουσίαση των αριθμών των αναμετρήσεων, από το τηλεοπτικό παιχνίδι (23/12, 18:00 Cytavision Sports 6HD) ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΕΘΑ.
Ιστορία
Από την σεζόν 2010-11 και μέχρι σήμερα, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί στη κανονική σεζόν του πρωταθλήματος 29 φορές. Σε αυτές ο ΑΠΟΕΛ μετράει 20 νίκες και η ΕΘΑ 9.
Ως γηπεδούχος ο ΑΠΟΕΛ μετράει εννέα νίκες, ενώ η ΕΘΑ τέσσερις, με τελευταία την περσινή σεζόν, όταν στην τέταρτη αγωνιστική η ομάδα της Έγκωμης πέρασε από το Λευκόθεο με 77-71 επί των γαλαζοκίτρινων (σε εκείνο το παιχνίδι είχε κάνει ρεκόρ καριέρας ο Πέτρος Παπαμιχαήλ με 20 πόντους).
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 82-71 στο Ελευθερία, με κορυφαίο τον Λάντεν Λούκας (18π, 14ρ).
Στατιστικά
ΑΠΟΕΛ και ΕΘΑ είναι οι δύο από τις τρεις ομάδες με το χαμηλότερο μέσο όρο στο σκοράρισμα μέχρι τώρα. Οι γαλαζοκίτρινοι πετυχαίνουν 72.1 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ οι κιτρινόμαυροι 67.2. Επίσης είναι οι δύο λιγότερο δημιουργικές ομάδες, αφού ο ΑΠΟΕΛ μοιράζει 15.5 ασίστ, ενώ η ΕΘΑ 13.6. Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων εντοπίζεται στα λάθη, εκεί όπου η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά κάνει μόνο 13.4, ενώ η αντίστοιχη του Χάντι Ελχάτζ 16.8, αλλά και στην άμυνα όπου οι γηπεδούχοι δέχονται μόλις 70.5 πόντους, ενώ οι φιλοξενούμενοι 79.9.

ΑΠΟΕΛ
- Το 70ο παιχνίδι στην ΟΠΑΠ Basket League θα δώσει ο Στέφανος Ηλιάδης, ο οποίος χρειάζεται 2 ασίστ για να φτάσει τις 200 στην καριέρα του.
- 8 πόντους χρειάζεται ο Πάρης Μαραγκός για να πιάσει τους 50 στη σεζόν.
- Με 12 πόντους, ο Βασίλης Κούνας θα φτάσει τους 300 από την επιστροφή του στον ΑΠΟΕΛ.
- Ακόμα 6 ασίστ χρειάζεται ο Πέτρος Παπαμιχαήλ για να φτάσει τις 100 στην καριέρα του.
- Ένα επιθετικό ριμπάουντ χρειάζεται ο Χρίστος Παναγιώτου για να φτάσει τα 100 στην ΟΠΑΠ Basket League.
ΕΘΑ
- 8 πόντους μακριά από τους 200 βρίσκεται ο Ίντεν Γιούινγκ.
- Ακόμα 8 πόντους χρειάζεται ο Κωνσταντίνος Ορφανός για να φτάσει τους 50 στην καριέρα του, ενώ θέλει και 10 ριμπάουντ για το ίδιο νούμερο.
- Πέντε πόντους θέλει και ο Ιάκωβος Κάσινος για να φτάσει τους 50 στην ΟΠΑΠ Basket League.
- Δέκα πόντους χρειάζεται ο Μιχάλης Κυριακίδης για τους 100 στην καριέρα του (60 εκ των οποίων έχει πετύχει φέτος)!
- Και ο Σεργκέι Ιγκνατόφσκι υπολείπεται 5 πόντους για τους 50.