Χαλαρώσεις στον αθλητισμό;

-

Home ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ Χαλαρώσεις στον αθλητισμό;

Τα βελτιωμένα επιδημιολογικά δεδομένα φαίνεται ότι φέρνουν στο προσκήνιο νέες χαλαρώσεις, οι οποίες αφορούν στον τομέα του αθλητισμού.

Το πλάνο των έκτακτων χαλαρώσεων εκπονήθηκε μετά από επαφές του Υπουργείου Υγείας με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επανεκκίνηση του τομέα θα γίνεται σε φάσεις και το έναυσμα θα δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, οπότε θα επιτραπούν εκ νέου οι προπονήσεις σε ανοιχτές εγκαταστάσεις με μέγιστο αριθμό τα 5 άτομα συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή. Ενώ το ίδιο φαίνεται ότι θα ισχύσει και για τα γυμναστήρια, σε ανοιχτό πάντα χώρο.

Σημειώνεται ότι επί του παρόντος δεν φαίνεται να επαναρχίζουν οι αγώνες.

Για τις προπονήσεις που αφορούν επαγγελματικά πρωταθλήματα Β και Γ κατηγορίας, υπάρχει πρόταση ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Για την ασφαλή επαναδραστηριοποίηση του τομέα του αθλητισμού θα είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος και προπονητών και αθλούμενων, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει περίπου τα μισά άτομα να υποβάλλονται κάθε εβδομάδα σε τεστ, εξαιρουμένων των παιδιών κάτω των 12 ετών.

Must Read