More

  Ενημέρωση της ΚΟΚ για το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας

  -

  Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει πως σύμφωνα με νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας ημερομηνίας 20.5.2020, Άρθρο 2.4.: 

  «Επιτρέπεται η ομαδική ή ατομική άθληση σε ανοικτούς χώρους νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα 10 άτομα και τηρούνται οι κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Υγείας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Νοείται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων ή γυμναστηρίων και οποιονδήποτε άλλων κλειστών παρεμφερών υποδομών».

  Βάσει του διατάγματος, τα σωματεία έχουν το δικαίωμα έναρξης προπονήσεων των ακαδημιών τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τις οδηγίες του ΚΟΑ. Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούνται και οι κατευθυντήριες οδηγίες της ΚΟΚ. Στο τέλος της ανακοίνωσης θα βρείτε όλες τις σχετικές οδηγίες και κανονισμούς.

  Τονίζεται ότι αποτελεί απόφαση και ευθύνη του κάθε σωματείου η πραγματοποίηση προπονήσεων των ομάδων του, οποιασδήποτε ηλικίας. Η ΚΟΚ δεν υποχρεώνει κανένα σωματείο να ξεκινήσει τις προπονήσεις των αναπτυξιακών του τμημάτων εάν δεν επιθυμεί το ίδιο να το πράξει. Πρόταση της ΚΟΚ είναι όπως οι προπονήσεις ξεκινήσουν από την Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, ώστε να ενημερωθούν σωστά οι προπονητές, οι αθλητές και οι γονείς τους, για τις διαδικασίες και τις υποχρεώσεις τους, έστω και αν υπάρχει το δικαίωμα έναρξης προπονήσεων από σήμερα. 

  Σημειώνεται επίσης ότι ακόμα και να πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερη φάση οποιοιδήποτε αγώνες (για παράδειγμα σε μορφή τουρνουά) εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα διατάγματα, δεν θα υπάρχει καμία συνέπεια για τα σωματεία που δεν θα συμμετάσχουν. Στόχος είναι η έναρξη επαναφοράς των σωματείων στην ομαλοποίηση και σαφώς πάνω από όλα η υγεία των αθλητών και των προπονητών των σωματείων. 

  Σε αυτή την φάση, παρόλο που δεν ξεκαθαρίζεται στο νέο διάταγμα ημερομηνίας 20.05.2020, θα μπορούν να πραγματοποιούν προπονήσεις παιδιά από την 1η δημοτικού και άνω (λειτούργησαν τα δημοτικά αλλά όχι τα νηπιαγωγεία και προδημοτικές, βάσει των σχετικών διαταγμάτων). Το κάθε σωματείο θα πρέπει να αποστείλει γραπτώς στην ΚΟΚ το πρόγραμμα προπονήσεων, τα γήπεδα και ένα άτομο που θα είναι υπεύθυνος επικοινωνίας. 

  Παρακαλούμε όπως ακολουθούνται σχολαστικά τα διατάγματα, οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές που αποστέλνονται. Σε περίπτωση που θα υπάρξουν αλλαγές με νέο διάταγμα ή διευκρινήσεις (π.χ. οι ημερομηνίες δικαιώματος χρήσης κλειστών γηπέδων ή η αύξηση του αριθμού των καλαθοσφαιριστών ανά προπόνηση), θα αποστέλνονται επιπρόσθετα στα σωματεία. 

  Κλείνοντας, όσα σωματεία αντιμετωπίζουν προβλήματα εξεύρεσης ανοικτών γηπέδων προπόνησης, παρακαλούμε όπως αποσταλεί γραπτή ενημέρωση στην ΚΟΚ. 

  Για την έναρξη των προπονήσεων από τις ακαδημίες καλαθόσφαιρας μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ ο πρόεδρος Ανδρέας Μουζουρίδης: 

  «Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των γεγονότων και την επιστροφή στην δράση των ακαδημιών καλαθόσφαιρας. Γνωρίζουμε πόσο πολύ ήθελαν οι μικροί καλαθοσφαιριστές και καλαθοσφαιρίστριες να επιστρέψουν στη δράση και να προπονούνται μαζί με τους φίλους τους.

  Ωστόσο θα ήθελα να καλέσω όλους τους αρμόδιους να είναι πολύ προσεκτικοί και να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα και οι οδηγίες προφύλαξης από το Υπουργείο Υγείας. Θα πρέπει να προστατευθούμε και εμείς και τα παιδιά μας, ώστε να μην δώσουμε την ευκαιρία στον Covid-19 να επιστρέψει.

  Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, τον σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα αθλητισμού, Φοίβο Ζαχαριάδη, και τον πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Ανδρέα Μιχαηλίδη, για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν τους τελευταίους μήνες. Οι συνθήκες ήταν για όλους μας πρωτόγνωρες και έγινε σκληρή δουλειά για να μπορέσουμε σήμερα να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στα γήπεδα».

  Αρχεία με σχετικές οδηγίες και κανονισμούς: 

  • Εγκύκλιος ΚΟΚ 21.05.2020

  • Διάταγμα Υπουργείου Υγείας 20.05.2020

  • Οδηγίες και μέτρα προφύλαξης από τον νέο κορωνοϊό σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους

  • Καθαρισμός και απολύμανση Νο 2

  spot_img

  Τελευταία Νέα

  Mπαρτσελόνα: Νοκ άουτ με Άλμπα Αμπρίνες και Σανλί

  Από το δόξα το Θεό στο βοήθα Παναγιά. Μπορεί ο Νίκολα Μίροτιτς να επέστρεψε από τον πολύμηνο του τραυματισμό...

  Zίζιτς: «Στο τέλος πιστεύω να είμαστε εμείς οι νικητές»

  Η Εφές Αναντολού υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 19.30 την Πέμπτη (1-12) στην «Σινάν Ερντέμ Αρίνα» και ο Άντε Ζίζιτς...

  Αταμάν: «Θα πρέπει να αμυνθούμε για να κερδίσουμε»

  Η Εφές Αναντολού υποδέχεται τον Ολυμπιακό αύριο (1-12) στην «Σινάν Ερντέρμ Αρίνα» και ο Εργκίν Αταμάν υποστήριξε οτι για...

  Μπαρτσελόνα: Παρών ο Μίροτιτς με Άλμπα

  Στην αποστολή της Μπαρτσελόνα για τον αγώνα της Πέμπτης με την Άλμπα στο Βερολίνο συμπεριλήφθηκε ο Νίκολα Μίροτιτς. Ο...

  Διαβάστε επίσης...Σχετικά
  Προτεινόμενα για εσάς