Τη δεύτερη της νίκη στη β’ φάση της ΟΠΑΠ Basket League πέτυχε η ΕΘΑ, η οποία επικράτησε με 79-52 της ΑΕΛ και πήρε το πέμπτο συνολικά ροζ φύλλο της στη φετινή σεζόν.
Ως ο ΜVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Έντεν Σάμουελ Γιούινγκ με 25 πόντους (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ, 3 ασσίστ).
Η ΕΘΑ από το 1′ πήρε το προβάδισμα με 5-0 μετά από δίποντο του Ρόδες και τρίποντο του Γιούινγκ, ενώ στο 4′ ο Χάντσον έφερε το σκορ στο 11-3. Η ΑΕΛ πλησίασε στο έξι μετά από τρίποντο του Τομπάζου (13-10), ενώ στη συνέχεια ακολούθησε σερί εννέα πόντων για τους γηπεδούχους που έφερε το 22-10 στο 8’.
Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Έγκωμης διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα και τη διαφορά ασφαλείας. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 27-15, ενώ η ψαλίδα του σκορ άνοιξε κι άλλο στο δεύτερο δεκάλεπτο, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει με διαφορά 13 πόντων (41-28).
Στο 22΄ο Δανιήλ με τρίποντο μείωσε στο 43-33 για την ΑΕΛ, με την ΕΘΑ στο 25′ με τον Ρόδες να αυξάνει τη διαφορά στους 17 (52-35). Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τη διαφορά να αυξάνεται κατά έναν πόντο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο (57-43).
Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ακόμη περισσότερο στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς πέτυχαν 22 πόντους έναντι εννέα της ομάδας της Λεμεσού και έτσι πήρε το ροζ φύλλο με σκορ 79-52.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-15, 41-28, 57-43, 79-52

