More

  Κώστας Εγγλέζος: «Είναι αναγκαίο να προετοιμάζουμε τα παιδιά για πιθανή αλλαγή προπονητή»!

  -

  Το σημερινό μας θέμα, αναφέρεται στις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ προπονητών και αθλητών. Σχέσεις που αρκετές φορές δημιουργούν ένα είδος φοβίας, τόσο στα παιδιά, όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον, όταν οι συνθήκες απαιτήσουν αλλαγή του προπονητή.

  Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι πολύ φυσιολογικό να προκαλέσει αρχικά κάποια αναστάτωση κυρίως, στο συναισθηματικό κόσμο του παιδιού, όμως αν υπάρξουν ακραίες συμπεριφορές, μέρος της ευθύνης φέρουμε και εμείς οι προπονητές.

  Να αναφέρω ότι τα τελευταία δύο χρόνια, είχαμε σε αναπτυξιακό επίπεδο 15 μετακινήσεις προπονητών. Πέντε από αυτές ήταν μετακινήσεις από ένα Σωματείο σε άλλο, ενώ τέσσερεις έγιναν με αιφνίδιο τρόπο, δηλαδή πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

  Η πιο πάνω στατιστική ως στοιχείο, αιτιολογεί την αναγκαιότητα, ώστε κάθε προπονητής να προετοιμάζει τα παιδιά για την πιθανότητα μετακίνησης του. Η διαδικασία αυτή καλύπτεται επίσης από τον τομέα της ψυχοπνευματικής προετοιμασίας του παιδιού, έναν βασικό άξονα του γενικότερου προπονητικού σχεδιασμού.

  Από την άλλη υπάρχει και η άποψη, με την οποία ταυτίζομαι απόλυτα και υποστηρίζει ότι, όχι μόνο δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε διστακτικά τις αλλαγές, αλλά και να τις εκμεταλλευόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θεωρώ δηλαδή ότι κάθε αλλαγή προπονητή είναι μια ευκαιρία για νέα ερεθίσματα καμιά φορά και νέες «ιδιοτροποίες». Τα καινούργιο στοιχείο ως σύνθεση πλέον δημιουργεί αρκετές φορές ποιο ολοκληρωμένο πεδίο γνώσης, κατά συνέπεια πιο διευρυμένη αντίληψη του παιχνιδιου.

  Προσωπικά είχα μια τέτοια εμπειρία σε αναπτυξιακό επίπεδο, που αξίζει να παρουσιασθεί σ’αυτό το κείμενο. Από την μια είχα ένα προπονητή που με παρότρυνε να παίρνω προσπάθειες, δίχνοντας μου απόλυτη εμπιστοσύνη και από την άλλη είχα ένα προπονητή που εστίαζε στο να αναπτύξω αντίληψη για καλύτερες επιλογές. Ο πρώτος μου έμαθε τη σωστή τεχνική, ανοίγοντας μου τα φτερά αφού μου εδραίωνε με κάθε ευκαιρία την αυτοπεποίθηση. Ο δεύτερος μου ανάπτυξε το στοιχείο της υπευθυνότητας κάτι εξίσου σημαντικο και γι’αυτό θεωρώ ήταν η καλύτερη συγκυρία που θα μπορούσε να μου συμβεί.

  Οι προπονητές αυτοί ήταν οι Τάκης Λύρας και Γεώργιος Λάμπρου δύο προπονητές έτη φωτός μπροστά για την εποχή τους.

  Αυτά για σήμερα,το επόμενο θέμα θα είναι από εισήγηση δική σας. Καλημέρα!

  spot_img

  Τελευταία Νέα

  Τα αποτελέσματα του NBA

  Οι Μάβερικς νίκησαν στον πόντο το Ντένβερ 116-115 και μπορεί ο ήρωας που πέτυχε το τρίποντο της νίκης να...

  EuroLeague: Πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

  Η EuroLeague επέβαλε πρόστιμο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (80.000 ευρώ), ενώ του απαγόρευσε και την είσοδο στα γήπεδα για τα...

  Η παρακάμερα του ντέρμπι «αιωνίων»

  Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δημοσίευσε στο Youtube την αθέατη πλευρά του ντέρμπι αιωνίων. Δείτε την παρακάμερα του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός:   Για να μαθαίνετε...

  G-League: Διαστημικός Κώστας Αντετοκούνμπο

  Παρά την ήττα των Windy City Bulls απ’ τους Cleveland Charge με 109-107, δεν πτόησε καθόλου τον Κώστα Αντετοκούνμπο,...

  Διαβάστε επίσης...Σχετικά
  Προτεινόμενα για εσάς