More

  Κώστας Εγγλέζος για το Personal Training: «Να υπάρχει επαφή και συντονισμός με τους προπονητές»

  -

  Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και εδραιώνεται στο χώρο της καλαθοσφαίρισης, ο θεσμός του Personal Training. Πάντοτε ήμουν της άποψης ότι κάθε καινούργιο στοιχείο, που έρχεται να συμπληρώσει και να υποστηρίξει την αθλητική προσπάθεια, πρέπει να αγκαλιάζεται και να αξιοποιείται από την υπόλοιπη προπονητική κοινότητα.

  Το πολύ ευχάριστο στη δική μας περίπτωση, είναι ότι στην πλειοψηφία τους τα κέντρα αυτά διευθύνονται από άτομα με πολύ ψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης. Εκείνο όμως που παρατηρείται, είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχει καμία επαφή και συντονισμός μεταξύ των Personal Trainers και των προπονητών.

  Είναι ξεκάθαρο ότι μεταξύ τους θα πρέπει να υπάρχει λεπτομερειακή ενημέρωση των προγραμμάτων που ακολουθούν τα παιδιά, ώστε να αποφεύγονται υπερεπιβαρύνσεις που μόνο αρνητικές συνέπειες θα επιφέρουν. Ας μην ξεχνάμε και τον παράγοντα Αθλητικό Σχολείο που με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, θα έρθει με τη σειρά του να προσθέσει τις δικές του ιδιαίτερες απαιτήσεις.

  Σε εκείνο τον πολύ σημαντικό τομέα που αφορά την προπόνηση ανάπτυξης κάθε μορφής ΔΥΝΑΜΗΣ, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να είμαστε σε θέση να έχουμε απόλυτο έλεγχο των επιβαρύνσεων. Στην ομάδα μου, τον Διγενή, αντιμετωπίσαμε περίπτωση παιδιού 13 μόλις ετών, που την ίδια μέρα είχε κάνει πλειομετρικές-αλτικές ασκήσεις και στις τρεις προπονήσεις που συμμετείχε. Είχε ξεπεράσει δηλαδή στο υπερδιπλάσιο τον αριθμό των αλμάτων που προβλέπεται για την ηλικία του. Όμως ακόμα και η τοποθέτηση αυτή δεν οριοθετεί το πρόβλημα που ίσως να είναι μεγαλύτερο, αφού δεν γνωρίζουμε πόσες φορές πραγματοποιείται ανά εβδομάδα το συγκεκριμένο πρόγραμμα και σε ποια κατηγορία εντάσεων εμπίπτουν τα άλματα.

  Αντιλαμβάνεται κανείς την ανάγκη για μια πιο επαγγελματική προσέγγιση του θέματος, κυρίως όσον αφορά το συντονισμό που θα μας δώσει τα απαραίτητα δεδομένα για έλεγχο των επιβαρύνσεων. Υπηρετούμε το ίδιο στρατόπεδο, με τον ίδιο στόχο. Κάθε διαφωνία σεβαστή, καλημέρα σας!

  spot_img

  Τελευταία Νέα

  Μάικ Τζέιμς: «Εχθρική ατμόσφαιρα στα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός»

  Η Μονακό επικράτησε της Μακάμπι στο Ισραήλ και προηγείται με 2-1 στη σειρά των Playoffs της EuroLeague, με τον...

  Σανς: Εκτός για τρία παιχνίδια ο Κρις Πολ

  Οι Σανς βρίσκονται πίσω στη σειρά με τους Νάγκετς με 2-0 και ο τραυματισμός του Κρις Πολ στον αριστερό...

  ΕΟΕ: Ανακοίνωσε και επίσημα την απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων για το ΟΑΚΑ

  Η ΕΟΕ με επίσημη ανακοίνωση εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα για την...

  Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Για το break στην Πόλη

  Ολυμπιακός και Φενέρ πράξη… τρίτη με τις δύο ομάδες αυτή τη φορά να δίνουν ραντεβού για την Ulker Arena...

  Διαβάστε επίσης...Σχετικά
  Προτεινόμενα για εσάς