More

  Κώστας Εγγλέζος: Ο θεσμός του Αθλητικού Σχολείου και τα οφέλη

  -

  Όταν αναφερόμαστε σε αναπτυξιακά θέματα, θεωρώ θα ήταν παράλειψη να μην ασχοληθούμε με το θεσμό του Αθλητικού Σχολείου. Αν και ως θεσμός τα Σχολεία αυτά λειτουργούν αρκετά χρόνια, φαίνεται στις τάξεις του αθλητικού κόσμου, δεν υπάρχει τόσο ξεκάθαρη εικόνα όσο αφορά τον τρόπο λειτουργίας τους.

  Κυρίαρχο σημείο προβληματισμού που υπάρχει κυρίως στους γονείς, είναι αν πραγματικά το παιδί τους, με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Αθλητικού Σχολείου, θα αποκομίσει ουσιαστικά οφέλη.

  Ως Τεχνικός Σύμβουλος και προπονητής σε Αθλητικό Σχολείο, θα παραθέσω κάποια στοιχεία που φανερώνουν μια σειρά από οφέλη, τόσο στο επίπεδο της αγωνιστικής βελτίωσης, όσο και στο ακαδημαϊκό.

  1.Καταφέραμε να πετύχουμε διπλασιασμό του όγκου προπονήσεων που κατά μέσο όρο πραγματοποιεί ένα παιδί σε ετήσια βάση. Με αυτό τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να προσεγγίζουν σε μεγάλο βαθμό, τον προβλεπόμενο αριθμό προπονήσεων που υπάρχει ως όριο στις πιο ανεπτυγμένες αγωνιστικά χώρες.

  2.Όλα τα παιδιά ακολουθούν εκ περιτροπής ατομικά προγράμματα για την κάλυψη αδυναμιών. Σε αυτή την ενότητα του προπονητικού σχεδιασμού, σε συνεργασία με τους σωματειακούς προπονητές των παιδιών, δεχόμαστε εισηγήσεις ώστε από κοινού να υποστηρίξουμε την προσπάθεια βελτίωσής τους.

  3. Εξ’ ίσου σημαντικό στοιχείο είναι η πραγματοποίηση ελέγχων που αφορούν  την στάση τους σώματος. Ο ειδικός που διενεργεί τους ελέγχους έχει επίσης την ευθύνη βελτίωσης της τεχνικής τρεξίματος και όλων των υπόλοιπων μετατοπίσεων που εκτελεί ένας καλαθοσφαιριστής.

  4. Η διεύθυνση του Σχολείου σε εβδομαδιαία βάση ενημερώνει τους Τεχνικούς Συμβούλους κάθε αθλήματος για τη συνολική εικόνα που παρουσιάζουν οι μαθητές-αθλητές. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τη γενικότερη συμπεριφορά των παιδιών ώστε να παρεμβαίνουμε όπου κρίνεται απαραίτητο.

  5. Τα τελευταία τρία χρόνια ως επίσημο κλείσιμο της χρονιάς, λαμβάνουμε μέρος στα καλύτερα camps της Ευρώπης, επιβραβεύοντας έτσι τα παιδιά για τη συνολική τους προσπάθεια.

  Για επίλογο άφησα ένα σημείο που θεωρώ ως τον πιο ουσιαστικό δείκτη αποτελεσματικότητας κάθε Αθλητικού Σχολείου. Αναφέρομαι στα ποσοστά επιτυχίας σε εισδοχή στα Πανεπιστήμια της πρώτης επιλογής των παιδιών. Αν αυτά τα ποσοστά αγγίζουν τα επίπεδα των προσδοκιών των παιδιών, τότε κάθε σημείο που αφορά τα οφέλη στα οποία έχω αναφερθεί, αποκτά ιδιαίτερη και ξεχωριστή σημασία.

  -Κώστας Εγγλέζος

  spot_img

  Τελευταία Νέα

  Μπαρτζώκας: «Εξαιρετική εμφάνιση αμυντικά και επιθετικά»

  Ο Ολυμπιακός ήταν άκρως ισοπεδωτικός κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια την οποία και διέσυρε με το εξωφρενικό 117-71. Ο Γιώργος...

  Μακάμπι: Νοκ αουτ για έναν μήνα ο Μπόλντγουιν

  Ο Γουέιντ Μπόλντγουειν ταλαιπωρείται από θλάση και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας θα αναγκαστεί να μείνει εκτός...

  Παρτιζάν: Χοντρό επεισόδιο Αμπράμοβιτς με οπαδούς της Παρτιζάν

  Παρατράγουδα σημειώθηκαν αμέσως μετά την λήξη του σερβικού ντέρμπι για την Ευρωλίγκα ανάμεσα στην Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα...

  Ολυμπιακός: Πρόστιμο 1.900 ευρώ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

  Με χρηματικό πρόστιμο ύψους 1900 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο...

  Διαβάστε επίσης...Σχετικά
  Προτεινόμενα για εσάς