Μιχάλη, να πού μπορείς να φτάσεις!

-

Home ΤΡΙΠΟΝΤΑ EXPERTS Μιχάλη, να πού μπορείς να φτάσεις!

Ο Νίκος Βαγγέλης αρθρογραφεί για τις πραγματικές δυνατότητες του Μιχάλη Κουμή που δίνει… μάχη με τον εαυτό του

Η Εθνική ομάδα, παρά τις απουσίες και τα προβλήματα που υπάρχουν, ήταν αξιοπρέστατη στο δύσκολο ματς με την Πορτογαλία όπου ο Μιχάλης Κουμής έδειξε τι πραγματικά μπορεί να κάνει σε υψηλό επίπεδο.

Μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Παναγιώτη Τρισόκκα και του Τόλη Κασκίρη δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κενό στη θέση “5” με τον κλήρο αναπόφευκτα να πέφτει στον Κουμή. Με καταγωγή από την Αμμόχωστο κι εκείνος σαν τον παλαίμαχο, πλέον, θρυλικό αρχηγό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, άργησε να ξεκινήσει το μπάσκετ, όμως με τόσα προσόντα και ιδιαίτερη σωματοδομή, ο Λίνος Γαβριήλ ήταν εκείνος που τον είχε φέρει με πολυετές συμβόλαιο από την ΕΝΠ στην Πετρολίνα ΑΕΚ, δουλεύοντας μαζί του, όπως και ο Δημήτρης Κουκούρης. Ο κύκλος του στο Κίτιον έκλεισε -είχε παίξει για λίγο ενδιάμεσα στο Παραλίμνι- και από φέτος γύρισε στο… λιμάνι του για να βρει τον εαυτό του. Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη και παρότι ο χρόνος του θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος από το μέσο όρο των 20 λεπτών που έχει, τα νούμερα του είναι εξαιρετικά με 6 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά αγώνα. Τα τελειώματά του βελτιώνονται και σε συνδυασμό με τη δύναμή του στην άμυνα, εξελίσσεται σε σπουδαία μονάδα.

Βέβαια, αυτά που έκανε στη φούσκα της Πορτογαλίας ήταν εξωπραγματικά. Το τεχνικό τιμ τον εμπιστεύτηκε στο παρκέ για 32+ λεπτά, χρόνο που δεν έχει πάρει φέτος στο κυπριακό πρωτάθλημα (είχε παίξει 31 λεπτά κόντρα στον ΑΠΟΠ) και ο διεθνής σέντερ τελείωσε το ματς 15 πόντους (7/7 δίποντα) και 8 ριμπάουντ, κάνοντας θραύση κόντρα σε μια υψηλού επιπέδου φροντ λάιν.

Ο Κουμής είναι παίκτης με προοπτική και η κυπριακή καλαθοσφαίριση δεν έχει την πολυτέλεια να μην επιμείνει στην εξέλιξή του. Χρειάζεται στήριξη. Ακόμα και… ανοχή θα πρέπει να υπάρχει κάποιες φορές ειδικά τώρα με τη μείωση των ξένων. Ψηλός με φυσικά προσόντα, δύναμη και καλή σωματοδομή. Αν αποκτήσει αυτοποίθηση στην επίθεση και παίζει επιθετικά όπως στην Πορτογαλία, τότε θα φτάσει σε… άλλο επίπεδο. Στο χέρι του είναι. Κάποιες φορές δείχνει σαν να… παλεύει με τον εαυτό του και αν υπερισχύσει, τότε θα μιλάμε για άλλον παίκτη που θα κάνει πολύ κόσμο να… τρίβει τα μάτια του.

ΥΓ: Η μεγάλη δυσκολία έγκειται στο ότι η ΚΟΚ δεν έχει βοηθηθεί από το κράτος ώστε να υπάρξει διαδοχή κατασταση στη μετά Κινγκ / Μπιγκς εποχή με παροχή διαβατηρίου σε έναν ποιοτικό Αμερικανό ψηλό που να κάνει τη διαφορά. Εδώ και χρόνια γίνονται ενέργειες αλλά ακόμα… τίποτε.

Must Read