More

  Ν. Χαραλάμπους: «Στην Ανόρθωση το πιο οικογενειακό κλίμα που έχω ζήσει στην καριέρα μου»

  -

  Συνέντευξη στο Τμήμα Επικοινωνίας της Ανόρθωσης έδωσε ο Νικόλας Χαραλάμπους.

  Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής της «Κυρίας» τόνισε το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, ενώ σχολίασε πως στην ομάδα υπάρχει ένα από τα πιο οικογενειακά κλίματα που έχει ζήσει στη μέχρι τώρα καριέρα του.

  Αναλυτικά:

  «Αν και στο ξεκίνημα της φετινής προσπάθειας, η Ανδρική ομάδα της Ανόρθωσης, στάθηκε άτυχη καθώς έχασε (στις λεπτομέρειες) κατά το εκτός έδρας δύσκολο παιχνίδι, με αντίπαλο τον Αχιλλέα Καϊμακλίου, εν τούτοις στη συνέχεια, ήλθαν κάποια νικηφόρα αποτελέσματα που καταδεικνύουν ότι, βήμα με βήμα, η ομάδα μας κατευθύνεται προς το μεγάλο της στόχο!
  Ποιος είναι αυτός;
  Δεν είναι άλλος, εκτός από την άνοδο στην κατηγορία των μεγάλων, εκεί όπου πραγματικά ανήκει η Ανόρθωση!
  Η αποφασιστικότητα για επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου, είναι δεδομένη στις τάξεις της ομάδας μας, κάτι που δεν το έχουμε κρύψει από κανέναν…
  Θα τα καταφέρουμε; Αυτό, θα λέγαμε ότι είναι το «κεντρικό νόημα» κατά τη συνέντευξη που ακολουθεί και που παραχώρησε στο Τμήμα Επικοινωνίας της ομάδας μας, ο Νικόλας Χαραλάμπους.
  Ο έμπειρος άσος που ήλθε στην ομάδα μας, για να προσφέρει τις πολύτιμες του βοήθειες, τόσο μέσα από την καθαυτό εμπειρία του, όσο και από τη δεδομένη αγωνιστική του αξία.

  Νικόλα, το πρώτο ερώτημα που θα θέλαμε να απαντήσεις, είναι το τι σε έκανε να συνεχίσεις την καριέρα σου στην ομάδα μας:
  «Ήταν η ανθρώπινη προσέγγιση των διοικούντων της Ανόρθωσης, δηλαδή του προέδρου κ. Αντώνη Μικελλίδη, καθώς και του διευθυντή κ. Σάκη Πασσά, ο οποίος με είχε προσεγγίσει με φιλικό τρόπο, καθότι φίλος και παλιός μου συμπαίκτης.
  Ήταν ο κ. Πασσάς, που μου είχε εξηγήσει το τι εστί Ανόρθωση, το ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας, αλλά και το κάθε τι, που αφορά το οικοδόμημα που λέγεται, καλαθοσφαιρική Ανόρθωση. Όσο και αν όλα αυτά, ήταν ήδη γνωστά στον καλαθοσφαιρικό μας χώρο, δηλαδή το τι γίνεται στην Ανόρθωση, η προσέγγιση προς το άτομο μου, ήταν αρκετή για να θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου σε αυτήν την ομάδα».

  Η επιστροφή στην 1η κατηγορία, είναι ο μεγάλος φετινός στόχος. Διαθέτει τις δυνατότητες για να τα καταφέρει η ομάδα μας;
  «Με βάση το έμψυχο υλικό που διαθέτει η ομάδα, το τιμ των προπονητών και πάνω απόλα τη διοικητική λειτουργεία και τον επαγγελματισμό που τη διέπει, είναι το πρώτο φαβορί για να κερδίσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Β1 και να ανέβει στην 1η κατηγορία.
  Ωστόσο, ο ορισμός του φαβορί αποδεικνύεται μόνο μέσα στο γήπεδο και στο τέλος της χρονιάς, πιστεύω ότι η ομάδα μας θα το επιβεβαιώσει.
  Ο προπονητής μας κ. Βασίλης Χρυσαλάς, βλέπει και την παραμικρή λεπτομέρεια και πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος προπονητής, που έχει στη διάθεση του, τους κατάλληλους παίκτες.
  Όλα αυτά, γίνονται χάριν στον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τη διοίκηση και με τον οποίο λειτουργεί η ομάδα».

  Θα ήθελες να αναφέρεις κάποια σχόλια σχετικά με το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Ανόρθωσης;
  «Στην Ανόρθωση υπάρχει ένα από τα πλέον πιο οικογενειακά κλίματα που έχω ζήσει σε όλη μου την καριέρα. Η διοίκηση είναι πάντα κοντά μας και οι προπονητές μας, είναι οι προπονητές μας στο γήπεδο και φίλοι μας, έξω από αυτό.
  Γενικότερα, σε όλο το κλιμάκιο της ομάδας μας, υπάρχει αυτό το οικογενειακό περιβάλλον, επαγγελματικό μέσα στο γήπεδο και φιλικό, έξω από αυτό».

  Θα θέλαμε επίσης να μας αναφέρεις κάποια σχόλια, σχετικά με τη δουλειά της διοίκησης της ομάδας μας:
  «Όπως έχω προαναφέρει, η διοίκηση είναι πάντα δίπλα μας. Λειτουργεί με έναν ανθρωπιστικό τρόπο, καθώς στην Ανόρθωση, βλέπουν πρώτα τον κάθε τους αθλητή, σαν δικό τους παιδί, δηλαδή ως άνθρωπο και αυτό είναι που μετράει πάνω απ` όλα.
  Είναι αυτή η προσέγγιση που κάνει άπαντες στην Ανόρθωση, να νιώθουν και να λένε τα καλύτερα για αυτούς τους ανθρώπους, δηλαδή όχι επειδή πρέπει, αλλά ακριβώς επειδή έτσι νιώθουν για τη διοίκηση της ομάδας μας».

  Τι να περιμένει από εσένα η Ανόρθωση κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς;
  «Από εμένα, η Ανόρθωση να περιμένει –όπως πάντα- το να δίνω το 101% αυτών που μπορώ να προσφέρω!
  Προσπαθώ μέσα από την κάθε προπόνηση και το κάθε παιχνίδι, να βελτιώνομαι, επειδή η προσπάθεια για βελτίωση δεν έχει… ηλικία.
  Από εκεί και πέρα, πλήρης προσήλωση στο στόχο που ονομάζεται, άνοδος στην 1η κατηγορία, αλλά και η κατάκτηση του κυπέλλου.
  Η Ανόρθωση, είναι ένα μεγάλο και ιστορικό σωματείο και αυτό που της αξίζει, είναι να βρίσκεται ανάμεσα στους μεγάλους της και της Κυπριακής καλαθόσφαιρας».

  Τελευταία Νέα

  Έντεκα χρόνια χωρίς τον Μάριο…

  Έντεκα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο Κυπριακός αθλητισμός βούτηξε στο πένθος. Έντεκα χρόνια χωρίς τον Μάριο Παλάλα,...

  Χαμένη… εφηβεία

  Τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού είναι ποικίλα, πολύπλευρα και πολυδιάστατα. Από οικονομικής φύσεως, μέχρι την απλή...

  Ο Χαραλάμπους το είπε και το εννοεί!

  Οι περσινές δύσκολες καταστάσεις έφεραν τον Απόλλωνα στο... χείλος του γκρεμού με τους παίκτες να μένουν πίσω στις πληρωμές...

  Το άστρο του Σταυρινίδη «ανατέλλει» στην Καλιφόρνια

  Ο Νίκος Βαγγέλης δίνει έμφαση στην πρόοδο μιας από τις μεγάλες ελπίδες του κυπριακού μπάσκετ στη θέση του σέντερ. Το...

  Διαβάστε επίσης...Σχετικά
  Προτεινόμενα για εσάς