Ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου NBA «χτίζει» ταυτότητα και χαρακτήρα

-

Home Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β1' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου NBA «χτίζει» ταυτότητα και χαρακτήρα

Η μείωση των ξένων στην πρώτη κατηγορία έφερε ανακατανομή των Κυπρίων παικτών στην ΟΠΑΠ Basket League με τον Διγενή Ακρίτα Μόρφου NBA να δίνει την ευκαιρία σε παιδιά χωρίς σημαντικό ρόλο στις ομάδες τους να εξελίξουν το ταλέντο τους.

Ο Μάριος Αναξαγόρου κάνει εδώ και χρόνια μια σημαντική προσπάθεια κάτω από δύσκολες συνθήκες και ένωσε τις δυνάμεις του με τον Κώστα Εγγλέζο, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη της αντρικής ομάδας, αφήνοντας ήδη τα διαπιστευτήρια της δουλειάς του που είναι όπως πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με το αναπτυξιακό κομμάτι. Ο έμπειρος τεχνικός δημιούργησε ένα αξιόλογη σύνολο στον Διγενή Ακρίτα Μόρφου ΝΒΑ που παίζει όμορφο, συγκροτημένο μπάσκετ, βασιζόμενο στο ατού: την περιφέρεια.

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου ήρθε από τον ΑΠΟΕΛ, όπου την περασμένη σεζόν ξεκίνησε με σημαντικό ρόλο, αλλά στη συνέχεια υποβαθμίστηκε και αποτελεί ένα παιδί με καλά στοιχεία στο παιχνίδι του που φέτος διαπρέπει. Δίπλα του ο χαρισματικός σκόρερ και σουτέρ Σαμουήλ Θωμά, ο οποίος έμεινε στάσιμος τα προηγούμενα χρόνια, αλλά διαθέτει χαρακτηριστικά εκτελεστή που τον καθιστούν πρότζεκτ, ενώ οι ταλαντούχοι Ορέστης Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Πολυκάρπου βρίσκονταν παλαιότερα στην Ομόνοια και πλέον είναι ικανοί να φτάσουν στο πικ τους. Στο πλευρό τους οι Ελλαδίτες φοιτητές Χάρης Γαλιατσάτος και Ηλίας Κολεντζερίδης, παιδιά με παραστάσεις και αποδοτικότητα που προσφέρουν πολλά. Στους ψηλούς, μεγάλο στοίχημα είναι η εξέλιξη του Ντάνιελ Πουλλίτα, δίπλα στον πολύπειρο και γεμάτο υψηλές παραστάσεις, Γιάννο Κτορίδη!

Με ρεκόρ 3-2 μέχρι στιγμής στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, το σύνολο του κόουτς Εγγλέζου ρολάρει και «χτίζει» ταυτότητα και χαρακτήρα με παιδιά «διψασμένα» να αναδειχθούν και να αρπάξουν μελλοντικές ευκαιρίες σε υψηλό επίπεδο.

Must Read