More

  Ο Μαλαθούρας με το εντυπωσιακό potential

  -

  Η δουλειά που γίνεται στις υποδομές του Ζήνωνα όλα αυτά τα χρόνια κι έχει τη σφραγίδα του Μιχάλη Μιχαήλ και του εξαιρετικού προπονητικού του προγράμματος, με τον Χριστόφορο Μαλαθούρα να αποτελεί -υπό προϋποθέσεις- ένα μεγάλο κεφάλαιο για το κυπριακό μπάσκετ.

  Παρά τα 205 εκατοστά από τα οποία βλέπει τον κόσμο, ο ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής είναι φόργουορντ κι όχι σέντερ, χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορεί να παίξει στο «5», καθώς λόγω ύψους είναι αναπόφευκτο να παίζει και κοντά στη ρακέτα. Ωστόσο, διαθέτει ευχέρεια κινήσεων στην περιφέρεια, με τα σωματικά του προσόντα να είναι… σκανδαλώδη.

  Ο νεαρός άσσος έχει τρομερά περιθώρια εξέλιξης, αλλά ακόμα χρειάζεται να δουλέψει σκληρά και κυρίως πάνω σε αυστηρά επαγγελματικά πλαίσια για να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω και γιατί όχι να ξεκινήσει μια αξιόλογη καριέρα.

  Σίγουρα, για έναν Κύπριο καλαθοσφαιριστή είναι πολυ δύσκολο όλο αυτό και χρειάζεται κίνητρο, όμως η μείωση των ξένων, σε συνδυασμό με τις παροχές που δίνουν πλέον αρκετά σωματεία σε αθλητές (υποτροφίες σε πανεπιστήμια, διαμονή, διατροφή και οικονομικές απολαβές κ.ά), αυξάνονται οι πιθανότητες για σωστότερη εξέλιξη, αρκεί και τα ίδια τα παιδιά να δουλέψουν σκληρά.

  Για να επιστρέψουμε στον πολλά υποσχόμενο Μαλαθούρα, ο οποίος έχει πάρει ήδη τα σωστά εφόδια από τον σχολείο του Ζήνωνα, άρχισε το μπάσκετ σε ηλικία 10 ετών και τη σεζόν 2018-2019 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Κύπρου Κ14 Ανδρών με το σωματείο της Λάρνακας. Ακολούθως κλήθηκε στην Προεθνική Παίδων, όπου δεν κατέστη εφικτό να συμμετάσχει για οικογενειακούς λόγους, ενώ εξαιτίας της Πανδημίας δεν μπόρεσε ούτε την περασμένη χρονιά να παίξει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, κάτι που φιλοδοξεί να πετύχει φέτος.

  Οι προδιαγραφές του είναι υψηλές. Το… μπαλάκι πλέον περνάει στον ίδιο. Το κυπριακό μπάσκετ χρειάζεται παιδιά με τόσο πλούσια προσόντα και με σωστή διαχείριση, μπορεί να φανούν άμεσα σοβαρά αποτελέσματα στην περίπτωσή του.

  Τελευταία Νέα

  Έντεκα χρόνια χωρίς τον Μάριο…

  Έντεκα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο Κυπριακός αθλητισμός βούτηξε στο πένθος. Έντεκα χρόνια χωρίς τον Μάριο Παλάλα,...

  Χαμένη… εφηβεία

  Τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού είναι ποικίλα, πολύπλευρα και πολυδιάστατα. Από οικονομικής φύσεως, μέχρι την απλή...

  Ο Χαραλάμπους το είπε και το εννοεί!

  Οι περσινές δύσκολες καταστάσεις έφεραν τον Απόλλωνα στο... χείλος του γκρεμού με τους παίκτες να μένουν πίσω στις πληρωμές...

  Το άστρο του Σταυρινίδη «ανατέλλει» στην Καλιφόρνια

  Ο Νίκος Βαγγέλης δίνει έμφαση στην πρόοδο μιας από τις μεγάλες ελπίδες του κυπριακού μπάσκετ στη θέση του σέντερ. Το...

  Διαβάστε επίσης...Σχετικά
  Προτεινόμενα για εσάς