Όλες οι λεπτομέρειες της νέας σεζόν στο NBA

-

Home ΚΟΣΜΟΣ NBA Όλες οι λεπτομέρειες της νέας σεζόν στο NBA

Το NBA ανακοίνωσε τη δομή και τη μορφή της σεζόν 2020-21. Το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου θα κυκλοφορήσει σε δύο τμήματα, ενώ θα χρειαστούν play-in games για την 7η και την 8η θέση κάθε περιφέρειας.

Η 75η κανονική σεζόν του ΝΒΑ θα ξεκινήσει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει 72 παιχνίδια για κάθε ομάδα.

Κάθε ομάδα θα παίξει τρία παιχνίδια εναντίον κάθε αντιπάλου της ίδιας περιφέρειας (42 συνολικά παιχνίδια ανά ομάδα) και δύο παιχνίδια εναντίον κάθε αντιπάλου της άλλης περιφέρειας (30 συνολικά παιχνίδια ανά ομάδα).

 • Το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου 2020-21 θα κυκλοφορήσει σε δύο τμήματα. Το πρόγραμμα για το πρώτο μισό της σεζόν θα κυκλοφορήσει κατά την έναρξη των training camps. Το πρόγραμμα για το δεύτερο μισό της σεζόν θα κυκλοφορήσει κατά το τελευταίο μέρος του πρώτου μισού της σεζόν. Το πρόγραμμα του δεύτερου μισού θα περιλαμβάνει το υπόλοιπο των 72 αγώνων κάθε ομάδας που δεν έχουν προγραμματιστεί στο πρώτο μισό, καθώς και τυχόν παιχνίδια που αναβάλλονται κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της σεζόν και που μπορούν λογικά να προστεθούν στο πρόγραμμα του δεύτερου μισού.

Το All-Star break έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 5-10 Μαρτίου 2021, μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μισού της κανονικής σεζόν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΒΑ ενέκρινε ομόφωνα μια πρόταση για την εφαρμογή τουρνουά Play-In για την πρόκριση στα playoffs της σεζόν 2020-21. Το Τουρνουά Play-In, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μετά την κανονική σεζόν και πριν από τον πρώτο γύρο των playoffs, θα περιλαμβάνει τις ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7 έως 10 σε κάθε περιφέρεια.

Οι έβδομες και οι όγδοες θα χρειαστεί να κερδίσουν ένα παιχνίδι για να μπουν στα playoffs, ενώ οι ένατες και οι δέκατες θα πρέπει η καθεμία να κερδίσει δύο συνεχόμενα παιχνίδια για να κερδίσει μια θέση στα playoffs.

Στο τέλος της κανονικής σεζόν, η ομάδα με το έβδομο υψηλότερο ποσοστό νικών σε κάθε περιφέρεια θα φιλοξενήσει την ομάδα με το όγδοο υψηλότερο ποσοστό νικών σε ένα παιχνίδι Play-In (το “παιχνίδι επτά-οκτώ”). Ο νικητής του παιχνιδιού 7-8 σε κάθε περιφέρεια θα είναι ο έβδομος που θα προκριθεί στα playoffs από την περιφέρειά του.

Η ομάδα με το ένατο υψηλότερο ποσοστό νικών σε κάθε περιφέρεια θα φιλοξενήσει την ομάδα με το δέκατο υψηλότερο ποσοστό νικών σε ένα παιχνίδι Play-In (το “παιχνίδι εννέα δέκα”). Ο ηττημένος του παιχνιδιού 7-8 θα φιλοξενήσει τον νικητή του παιχνιδιού 9-10 σε ένα παιχνίδι Play-In και ο νικητής αυτού του παιχνιδιού θα είναι ο όγδοος που θα προκριθεί στα playoffs από την περιφέρειά του.

Το χρονοδιάγραμμα για τη σεζόν 2020-21:

 • 11-19 Δεκεμβρίου 2020: Παιχνίδια Preseason (φιλικά)

 • 22 Δεκεμβρίου 2020 – 4 Μαρτίου 2021: Πρώτο μισό κανονικής περιόδου

 • 5-10 Μαρτίου 2021 All-Star break

 • 11 Μαρτίου – 16 Μαΐου 2021: Δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου

 • 18-21 Μαΐου 2021: Τουρνουά Play-In

 • 22 Μαΐου – 22 Ιουλίου 2021: Playoffs

Must Read

Πορτογαλία-Κύπρος 74-56: Πάλεψε αλλά πλήρωσε τα πολλά λάθη

Προσπάθησε κόντρα στην Πορτογαλία, αλλά τα πολλά λάθη (19) δεν επέτρεψαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου να διεκδικήσει τη νίκη στην αναμέτρηση που διεξήχθη...

Τρισόκκας: «Καλή επιτυχία στον αποψινό δύσκολο αγώνα με την Πορτογαλία»!

Καλή επιτυχία εύχεται ο Παναγιώτης Τρισόκκας στην Εθνική Κύπρου, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με την Πορτογαλία για τα προ-προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε την...

Ενημέρωση από ΚΟΚ για PCR τέστ στις ομάδες της ΟΠΑΠ Basket League

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες PCR covid-19 τεστ, σε όλους τους καλαθοσφαιριστές και τεχνικά επιτελεία της ΟΠΑΠ Basket League....

Επίσημο τέλος του Καμπάτσο με τη Ρεάλ!

Oι δρόμοι της Ρεάλ Μαδρίτης και του Φακούντο Καμπάτσο «χώρισαν» οριστικά. Οι «μερένχες» ανακοίνωσαν το τέλος της συνεργασίας τους, ενώ τον ευχαρίστησαν για την...

Restart Basketball… Cyprus Edition!

Νέα συνεργασία μεταξύ της σελίδας μας και της γνωστής και αγαπημένης σελίδας «The Basketbook» και την σειρά διαδικτυακών εκπομπών με γενικό τίτλο «Restart Basketball». Κάθε...