More

    Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ 70-68: Με υπογραφή… Νίκολς!

    -

    Η Ομόνοια επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά την καλή φόρμα στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, αφού επικράτησε και του ΑΠΟΕΛ για την 20η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League! Οι πράσινοι, με καλάθι του Νίκολς στο τέλος, έφτασαν τις 7 νίκες στο πρωτάθλημα και στέρησαν από τον ΑΠΟΕΛ την ευκαιρία να ισοβαθμίσει με την ΕΝΠ στην τέταρτη θέση.

    Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στο παιχνίδι καλύτερα, η Ομόνοια όμως σταδιακά πήρε το προβάδισμα και στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 7-4. Οι πράσινοι είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, με το τέλος να τους βρίσκει μπροστά με έναν πόντο (16-15).

    Η Ομόνοια κρατούσε το προβάδισμα στις αρχές της δεύτερης περιόδου, ανοίγοντας την διαφορά στους 9 πόντους στα μισά της (28-19), ενώ ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου έφτασε και τους 13 (36-23). Ο Φράιντεϊ με δύο βολές μείωσε στους 11 (36-25).

    Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η Ομόνοια κατάφερε να μην χάσει τη διαφορά μέχρι τα μισά της περιόδου (47-38). Παρόλα αυτά οι γαλαζοκίτρινοι μείωσαν στους 6 μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (56-50).

    Στην τελευταία περίοδο ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε για την ανατροπή και μείωσε στους 3 στα μισά της (62-59). Στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο ΑΠΟΕΛ μείωσε μέχρι τον έναν πόντο (59-58), όμως η Ομόνοια είχε την απάντηση και πήρε και πάλι διαφορά νίκης (66-59). Παρόλα αυτά, στον λίγο χρόνο που απέμενε, οι γαλαζοκίτρινοι μείωσαν και πάλι στον πόντο με ένα λεπτό να απομένει στο ρολόι (68-67), ενώ στα 20 δευτερόλεπτα ισοφάρισε σε 68-68 με εύστοχη βολή του Ντέντι. Ο Νίκολς όμως πέτυχε το νικητήριο καλάθι, έκλεψε και τη μπάλα στην τελευταία επίθεση του ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια επικράτησε με 70-68.

    Τα δεκάλεπτα: 16-15, 36-25, 56-50, 70-68.

    On fire: Ποιός άλλος; Ο Ντέιβιντ Νίκολς! Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος σταμάτησε στους 21 πόντους, πέτυχε και το νικητήριο καλάθι του αγώνα. Είχε επίσης 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα!

    Διακρίθηκαν: Έχουμε αναφέρει και πάλι πως όταν ο Μπριτ παίζει εξίσου καλά όπως ο Νίκολς, η Ομόνοια δύσκολα χάνει. Έτσι και σήμερα, ο Νέιτ Μπριτ είχε 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Ακολούθησε ο Γιώργος Τρετιακόβ, με 3 εύστοχα τρίποντα σε αντίστοιχες προσπάθειες για τους 9 πόντους του. Από πλευράς ΑΠΟΕΛ, ο Μπλέικ Χάμιλτον στην πρεμιέρα του με την γαλαζοκίτρινη φανέλα, πέτυχε 20 πόντους.

    Το στατιστικό που ξεχώρισε: 16/26 βολές είχε ο ΑΠΟΕΛ, που ήταν σε κακή βραδιά από τη γραμμή της φιλανθρωπίας!

    Διαιτητές: Ηλίας Κουνελλές, Σάκης Κωνσταντινίδης, Άγγελος Λιότσιος.

    spot_img

    Τελευταία Νέα

    Μάικ Τζέιμς: «Εχθρική ατμόσφαιρα στα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός»

    Η Μονακό επικράτησε της Μακάμπι στο Ισραήλ και προηγείται με 2-1 στη σειρά των Playoffs της EuroLeague, με τον...

    Σανς: Εκτός για τρία παιχνίδια ο Κρις Πολ

    Οι Σανς βρίσκονται πίσω στη σειρά με τους Νάγκετς με 2-0 και ο τραυματισμός του Κρις Πολ στον αριστερό...

    ΕΟΕ: Ανακοίνωσε και επίσημα την απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων για το ΟΑΚΑ

    Η ΕΟΕ με επίσημη ανακοίνωση εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα για την...

    Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Για το break στην Πόλη

    Ολυμπιακός και Φενέρ πράξη… τρίτη με τις δύο ομάδες αυτή τη φορά να δίνουν ραντεβού για την Ulker Arena...

    Διαβάστε επίσης...Σχετικά
    Προτεινόμενα για εσάς