Η Ομόνοια επικράτησε με 87-64 του ΑΠΟΠ και σφράγισε την συμμετοχή της στην πρώτη εξάδα της ΟΠΑΠ Basket League. Η ομάδα της Πάφου κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όμως το μικρό ρόστερ και η κούραση την πρόδωσαν στο β’ μέρος.
Με τρίποντα των Πίγκραμ και Γουάλεϊ κι άλλο ένα δίποντο από τον δεύτερο, ο ΑΠΟΠ προηγήθηκε με 8-0 στο 2′, με την Ομόνοια μέχρι τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (12-12) μετά τη βολή του Γκαμπλ. Από εκείνο το σημείο το προβάδισμα άλλαζε χέρια, με το τέλος της περιόδου να βρίσκει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους χάρις σε τρίποντο του Πίγκραμ στα τελευταία δευτερόλεπτα (22-25).
Οι «πράσινοι» μπήκαν με σερί 13 πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο και μέχρι το 12′ είχαν προβάδισμα με διψήφιο αριθμό (35-25), με την παφιακή ομάδα να ρίχνει τη διαφορά στους τέσσερις πόντους μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (42-38).
Η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά των γηπεδούχων στο τρίτο δεκάλεπτο, κατά τη διάρκεια του οποίου πέτυχαν 12 πόντους περισσότερους (26 έναντι 14) και έτσι άνοιξαν την ψαλίδα του σκορ στο 72-56. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ομόνοια διεύρυνε το προβάδισμά της και πήρε το ροζ φύλλο με τελικό αποτέλεσμα 87-64.
On fire: Το παιχνίδι της… χρονιάς έκανε ο Καρλ Γκαμπλ, ο οποίος πέτυχε φοβερό double-double με 21 πόντους και 16 ριμπάουντ!
Διακρίθηκαν: Απίθανος Γιώργος Τρετιακόβ, ο οποίος σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 20 πόντους (6/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5/7 βολές)! Άλλους 17 πόντους πρόσθεσε ο Νικ Γκαρθ, ενώ και ο Στόκλεϊ Τσάφι με τους 12 πόντους και τα 18 ριμπάουντ ήταν εξαιρετικός. Από πλευράς ΑΠΟΠ, από 20 πόντους είχαν ο Κόρντεϊ Πίγκραμ και Τί Τζέι Ουόσινγκτον, ενώ 14 πόντους και 20 (!) ριμπάουντ, είχε ο Τρίστιν Γουάλεϊ.
Τα δεκάλεπτα: 22-25, 42-38, 72-56, 87-64.

