Η Ομόνοια επικράτησε με 76-65 της ΕΚΑ ΑΕΛ, για την 23η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League. Οι πράσινοι πήραν τη νίκη, χάρη στην καλύτερη εικόνα που είχαν στο πρώτο δεκάλεπτο. Από εκεί και πέρα συντήρησαν την διαφορά και έφτασαν στην 8η νίκη τους στο πρωτάθλημα. Χωρίς Χάμιλτον η ομάδα της Λεμεσού, που είχε και το νέο της απόκτημα, τον Βίκτωρ Τζόζεφ, για πρώτη φορά στο ρόστερ της.
Με ένα 13-3 ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι στα πρώτα 4 λεπτά της αναμέτρησης, με τον Νίκολς, τον Μπριτ και τον Μάρκου. Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η Ομόνοια έβρισκε απαντήσεις και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος της περιόδου (29-18).
Η ομάδα της Λεμεσού ξεκίνησε γερή αντεπίθεση στις αρχές της δεύτερης περιόδου, στην οποία κατόρθωσε να περάσει μπροστά στο σκορ, αφού έκανε ένα σερί 12-0 (29-30). Το τριφύλλι απάντησε με δικό του σερί 13-0 και ξέφυγε και πάλι (42-30). Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά να είναι στους 11 πόντους για τους πράσινους (48-37).
Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να βρουν… στόχο για 4 ολόκληρα λεπτά! Από εκεί και πέρα σκόραραν εναλλάξ, φτάνοντας στο 59-47.
Στην τελευταία περίοδο, η ΑΕΛ προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως το μόνο που κατόρθωσε ήταν να μειώσει μέχρι τους 6 πόντους (66-60). Η Ομόνοια όμως έβρισκε λύσεις και έφτασε στη νίκη με 76-65.
Τα δεκάλεπτα: 29-18, 48-37, 59-47, 76-65.
On fire: Δεν νομίζω να προκαλεί έκπληξη πως ο Ντέιβιντ Νίκολς ήταν πρώτος σκόρερ! Ο αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 33 πόντους με 11/17 δίποντα και 11/14 βολές (είχε και 0/3 τρίποντα), ενώ είχε ακόμα 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, αλλά και 6 λάθη.
Διακρίθηκαν: Τον Νίκολς στήριξαν επιθετικά οι Νέιτ Μπριτ και Παναγιώτης Μάρκου, με 13 και 11 πόντους αντίστοιχα. Καλή εμφάνιση και από τον Κουίντον Κάμπελ με 9 πόντους και 8 ριμπάουντ, αλλά και τον Γιώργο Τρετιακόβ που είχε 6 πόντους και 5 κλεψίματα! Από πλευράς ΑΕΛ, ο Γιάννης Δημακόπουλος πέτυχε 19 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ.
Το στατιστικό που ξεχώρισε: Η Ομόνοια κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι, παρά τα 27 λάθη(!) που έκανε, δεχόμενη μάλιστα 23 πόντους από αυτά.
Διαιτητές: Σάκης Κωνσταντινίδης, Βλαδίμηρος Ζάνεβ, Στέφανος Μπομπότης.

