More

  «Πανέτοιμοι για το νέο μας αναπτυξιακό πρόγραμμα»

  -

  Με την ευκαιρία των ανακοινώσεων από την ακαδημία της ΕΘΑ, συνομιλήσαμε με τον Υπεύθυνο των ακαδημιών, Γιώργο Κυπριανού, για τους στόχους που έχουν μπει για τη νέα σεζόν.

  Αναλυτικά:

  – Νέα σεζόν, νέοι στόχοι στην ακαδημία της ΕΘΑ;

  Νέα και ιδιαίτερη μπορώ να πω αφού είναι η σεζόν που ακολουθεί την μεγάλη διακοπή που είχαμε στα Αναπτυξιακά μας προγράμματα λόγω της πανδημίας. Μία διακοπή που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό πάρα πολλά παιδιά τα οποία δυστυχώς κρατήθηκαν μακρυά από τα γήπεδα και γενικά την άθληση.

  Η νέα αυτή σεζόν λοιπόν, που απ’ ότι φαίνεται θα ξεκινήσει κανονικά για όλους, μας βάζει μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση. Διακρίνω τεράστια δίψα για άθληση γενικά από τα παιδιά και εμείς εδώ στην ακαδημία, είμαστε πανέτοιμοι να βάλουμε μπρος το νέο μας αναπτυξιακό πρόγραμμα που από φέτος θα είναι πολύ πιο οργανωμένο, πολύ πιο πλούσιο, με επίκεντρο φυσικά πάντοτε το παιδί.

  Αυτό μας φέρνει μπροστά σε νέους στόχους, στόχους που έχουν να κάνουν τόσο με τα ίδια τα παιδιά, την κοινωνία αλλά και την ακαδημία μας γενικότερα.

  – Διαχρονικά η ομάδα της Έγκωμης, στηριζόταν σε δικά της παιδιά. Πιστεύεται πως αυτή η αναδιάρθωση, κινείται προς την συνέχιση αυτής της πορείας;

  Η αναδιάρθωση της ακαδημίας κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Αρχικά, το πρώτο βήμα που έγινε αυτό το καλοκαίρι, είναι η παραχώρηση της αποκλειστικής διεύθυνσης της ακαδημίας προς το άτομο μου. Η αρχική συμφωνία με το ΔΣ του Σωματείου και τον Πρόεδρο, Πανίκο Κωνσταντίνου, έχει διάρκεια δύο ετών και είναι αρκετή για να μπουν οι βάσεις μιας σωστής οργανωτικής δομής η οποία θα μπορεί να παράξει έργο με όφελος τη δημιουργία σωστών αθλητών αλλά και γενικά προσφέροντας στην κοινωνία. Με αυτήν την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο το ΔΣ του Σωματείου όσο και τον Πρόεδρο, Πανίκο Κωνσταντίνου για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο μου αλλά και την στήριξη τους.

  Κάνοντας όλα αυτά λοιπόν, η Ε.Θ.Α. Έγκωμης σίγουρα θα παραμείνει ως το Σωματείο που δίνει τις περισσότερες ευκαιρίες σε νέα παιδιά να ανδρωθούν μέσα από την Ανδρική της ομάδα, τόσο δικά της όσο και άλλα. Αυτό είναι γνωστό σε όλο τον μπασκετικό κόσμο και σίγουρα, οι γονείς αλλά και όλα τα παιδιά τα οποία θέλουν να παίξουν μπάσκετ σε ψηλό επίπεδο, θα πρέπει να το έχουν αυτό πάντοτε στα υπόψην τους.

  – Μιλήστε μας λίγο για τους ανθρώπους που θα βρίσκονται φέτος στην προπονητική ομάδα των ακαδημιών της ΕΘΑ.

  Με την ανάληψη της διεύθυνσης της ακαδημίας, το πρώτο μου μέλημα ήταν να προωθήσω στην ακαδημία την κατάλληλη οργανωτική δομή η οποία με την πάροδο του χρόνου θα βοηθήσει να υλοποιηθούν οι στόχοι της ακαδημίας. Αυτή η αλλαγή από μόνη της είναι αρκετή για να αλλάξουν αρκετά δεδομένα. Με βάση αυτό, ήθελα όλοι οι υφιστάμενοι προπονητές να παραμείνουν και να προσθέσω στην προπονητική ομάδα.

  Η νέα οργανωτική δομή έφερε τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή καθώς και των διαχωρισμό της Ακαδημίας σε δύο κύρια τμήματα, αυτό των Ακαδημιών (U8-U14) και αυτό των Υποδομών (U16-U18). Επιπρόσθετα, εκτός από τα ειδικά προγράμματα ενηλίκων που έχουμε τα τελευταία τρία χρόνια, προωθούνται προς εφαρμογή δύο νέα ειδικά προγράμματα, το πρόγραμμα ανάπτυξης, Elite Basketball 360o και το πρόγραμμα για όλα τα παιδιά, Unique Basketball.

  Η κόουτς Σκεύη Γεωργίου αναλαμβάνει το ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή, του υπεύθυνου αναπτυξιακού προγράμματος Ακαδημιών και ειδικών προγραμμάτων. Η 26χρονη προπονητική της εμπειρία από την Ελλάδα, η μεθοδικότητα και το πάθος της για σκληρή δουλειά, είμαι σίγουρος ότι θα φέρουν νέο αέρα στην ακαδημία μας.
  Στα τμήματα υποδομών Ανδρών, συνεχίζει ο κόουτς Δημήτρης Μακρής που έδειξε με τη δουλειά του τα τελευταία χρόνια ότι παράγει έργο. Όλοι γνωρίζουμε ότι παίκτες της Ακαδημίας μας στελεχώνουν σήμερα την ομάδα Ανδρών. Ο κόουτς είναι πολύ αγαπητός στα παιδιά και επιπρόσθετα είναι κι ο υπεύθυνος προπονητής στα ειδικά προγράμματα ενηλίκων.

  Στα τμήματα υποδομών Γυναικών, συνεχίζει η κόουτς Γαλάτεια Αγιομαμίτη η οποία τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύει μεθοδικά με τα κορίτσια των Ακαδημιών ενώ φέτος θα αναλάβει και το νέο κλιμάκιο κοριτσιών U10-U12 που θα δημιουργηθεί.
  Στις Ακαδημίες, στις οποίες εμπλέκονται οι δύο πιο πάνω προπονητές, έχουμε και τους κόουτς Ζάκου, Γιάγκου και Κυριακίδη οι οποίοι θα έχουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των Ακαδημιών. Ο κόουτς Ζάκου ο οποίος είναι και βοηθός προπονητής στην ομάδα Ανδρών, θα αναλάβει το αγωνιστικό τμήμα των Ακαδημιών U14 ενώ οι κόουτς Γιάγκου και Κυριακίδης θα έχουν κύριο ρόλο στα τμήματα ακαδημιών U8-U12.

  – Τι πιστεύετε πως είναι αυτό που θα ωθήσει ένα παιδί να επιλέξει να έρθει να μάθει μπάσκετ στην ΕΘΑ;

  Φέτος αλλάζουν πολλά. Δεν γυρίζουμε απλά σελίδα, αλλάζουμε όλο το βιβλίο.
  Στις μικρές ηλικίες ανοίγουμε νέα κλιμάκια, νέα γκρουπ προπονήσεων γιατί θέλουμε να έχουμε λίγα παιδιά σε κάθε προπόνηση, προτιμούμε να έχουμε μικρότερα γκρουπ για να δουλεύουν τα παιδιά περισσότερο. Παραμένουμε μια ακαδημία όπου βάζει πάνω από όλα το ίδιο το παιδί. Δεν επιζητούμε ευκαιριακές επιτυχίες στις μικρές ηλικίες απλά για να λέμε ότι κάτι κάναμε. Δουλεύουμε αθόρυβα με στόχο την ώρα που πρέπει το κάθε παιδί να πάρει αυτό που μπορεί και αυτό που δικαιούται.

  Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι είμαστε μια οικογένεια. Γι αυτό το λόγο, είμαστε η μοναδική ακαδημία παγκύπρια που εδώ και τρία χρόνια έχουμε προγράμματα άθλησης ενηλίκων. Άνδρες και γυναίκες, γονείς, συγγενείς και φίλοι βρέθονται στα γήπεδα του μπάσκετ και το διασκεδάζουν από δύο φορές τη βδομάδα και όχι μόνο. Πλέον αυτά τα προγράμματα έχουν αναπτυχθεί από μόνα τους σε ένα άλλο κοινωνικό επίπεδο και αυτό εμείς θα το υποστηρίξουμε από φέτος σε μεγάλο βαθμό. Αυτό ήταν το πρώτο άνοιγμα προς την κοινωνία μέσο της Ακαδημίας μας.

  Φέτος, το δεύτερο άνοιγμα προς την κοινωνία θα γίνει με το ειδικό πρόγραμμα για παιδιά Unique Basketball. Ένα πρόγραμμα στο οποίο θα είμαστε και πάλι πρωτοπόροι. Γι αυτό το πρόγραμμα θα γίνει ειδική αναφορά σε μεταγενέστερο στάδιο.

  Στις υποδομές, έχουμε δύο προπονητές, τον κόουτς Μακρή και την κόουτς Αγιομαμίτη οι οποίοι δουλεύουν ασταμάτητα. Τα παιδιά μας στις υποδομές της Ακαδημίας είναι σε πάρα πολύ καλά χέρια. Φέτος, ειδικά με την προώθηση του προγράμματος ανάπτυξης Elite Basketball 360o υπό την καθοδήγηση της κόουτς Γεωργίου, πολλά παιδιά θα έχουν την επιλογή για το τι θέλουν να κάνουν στο μπάσκετ. Αν επιλέξουν να πάρουν τις ικανότητες τους αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το άθλημα σε πιο ψηλό επίπεδο θα πρέπει να είναι έτοιμοι για σκληρή δουλειά. Εμείς είμαστε ήδη!

  – Έχοντας πάρει μία, ας την πούμε τεχνογνωσία, όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, πόσο έτοιμοι νιώθετε σε αυτό το κομμάτι;

  Ότι έχει να κάνει με την πανδημία είναι πραγματικά απρόβλεπτο. Η ατομική ευθύνη του καθενός, από το παιδί, το γονιό μέχρι τον προπονητή είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στο χώρο.

  Ο βασικός μας στόχος είναι ότι όλα τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στα γήπεδα και να αθλούνται. Για να δώσουμε όμως αυτήν τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά θα πρέπει όλοι να μπορούμε να λειτουργούμε με ευθύνη μέσα από κάποιες σωστές διαδικασίες και κανόνες. Αυτό θα πράξουμε.

  Θα ήθελα να ευχηθώ καλή μπασκετική χρονιά σε όλα τα παιδιά και όλες τις ακαδημίες παγκύπρια ευελπιστώντας ότι η φετινή χρονιά θα αρχίσει και θα τελειώσει ομαλά χωρίς προβλήματα και θα μας βρει όλους μαζί να αγωνιζόμαστε στα γήπεδα με μοναδικό σκοπό την άνοδο του αθλήματος που υπηρετούμε.

  spot_img

  Τελευταία Νέα

  ΑΕΚ: Χωρίς τον Γουίλιαμς κόντρα στη Μάλαγα

  Τις υπηρεσίες του Κένι Γουίλιαμς κόντρα στη Μάλαγα θα στερηθεί απόψε στις 19:30 η ΑΕΚ. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ/φόργουορντ είχε...

  Πολονάρα: «Κάνεις τον σταυρό σου για να σταματήσεις τον Βεζένκοφ»

  Ο Σάσα Βεζένκοφ «πλήγωσε» την προηγούμενη εβδομάδα τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας και ο Ακίλε Πολονάρα σε δήλωση του εξέφρασε...

  Περιστέρι: «Ημέρα Φιλάθλου» με τον Κολοσσό!

  Η ΚΑΕ Περιστέρι με ανακοίνωση της δήλωσε πως η αναμέτρηση της ομάδας κόντρα στον Κολοσσό για την 20η αγωνιστικής...

  Ομπράντοβιτς: «Δίκαια πρώτος στην Euroleague ο Ολυμπιακός»

  Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε δηλώσεις του πριν την αναμέτρηση της Παρτιζάν κόντρα στον Ολυμπιακό (24/3, 21:00) έπελεξε το εγκώμιο...

  Διαβάστε επίσης...Σχετικά
  Προτεινόμενα για εσάς