Ο Πανιώνιος του Λίνου Γαβριήλ παρουσιάστηκε… μισός στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο “Σοφία Μπεφόν”, παρόλα αυτά πήγε το παιχνίδι στην παράταση, όμως ηττήθηκε με 101-96. Θετική εμφάνιση για τον «Ιστορικό» που παραμένει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφού ηττήθηκαν Άρης και ΠΑΟΚ.
Ο Λίνος Γαβριήλ είχε λίγες ημέρες να προετοιμάσει την ομάδα λόγω των υποχρεώσεων του με την εθνική Κύπρου, ενώ έπρεπε να διαχειριστεί και τη φυγή των Σαμάρντο Σάμιουελς και Μπράντον Μπόουμαν, αλλά και τον τραυματισμό του Λαμπρόπουλου. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του ήταν αξιοπρεπέστατη και μάλιστα, έφτασε κοντά στο θαύμα!
Οι γηπεδούχοι ήταν ανταγωνιστικοί σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα. Ακόμα και στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όταν ο «Δικέφαλος» έμοιαζε να βάζει τις βάσεις για τη νίκη, οι κυανέρυθροι επέστρεψαν και αν ευστοχούσε ο Ντουρέν στο buzzer-beater, θα είχαμε έναν μεγάλο θρίαμβο! Το σουτ όμως του αμερικανού, που έχει φορέσει τη φανέλα της Πετρολίνα ΑΕΚ (τρεις φορές), δεν βρήκε στόχο, το παιχνίδι πήγε στην παράταση με την Κυπελλούχο να φτάνει στη νίκη.
O Λάνγκφορντ, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ήταν πρώτος σκόρερ με 23 πόντους. Εξαιρετικός ο Ματσιούλις με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ οι Χρυσικόπουλος και Τολιόπουλος πρόσθεσαν 12 και 13 πόντους, αντίστοιχα.
Για την ομάδα του Λίνου Γαβριήλ, ο Σουίτνι πραγματοποίησε την καλύτερή του ίσως εμφάνιση, πετυχαίνοντας 19 πόντους, άλλους τόσους σκόραρε ο ΜακΓκίλ, ενώ 18 πόντους σημείωσε ο Καμαριανός κόντρα στην πρώην ομάδα του. Η έλλειψη λύσεων, οδήγησε τον Ομοσπονδιακό μας προπονητή στην ενεργοποίηση του Τζουγκαράκη, σε ένα ροτέισον οκτώ παικτών.
Τα δεκάλεπτα: 21-23, 38-42, 60-66, 84-84, 96-101 (παράταση).