Πρώτη φορά μετά το 1974 Διγενής και ΠΑΕΕΚ βρίσκονται στο γήπεδο!

-

Home Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Πρώτη φορά μετά το 1974 Διγενής και ΠΑΕΕΚ βρίσκονται στο γήπεδο!

Πραγματοποιήθηκε ο αγώνας καλαθόσφαιρας μεταξύ του Διγενη Ακριτα Μόρφου και της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας για το Κύπελλο Β’ Κατηγορίας που είχε ιδιαίτερο συμβολισμό.

Τα δύο προσφυγικά σωματεία της κατεχόμενης Μορφου και Κερύνειας αντίστοιχα είναι ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας και μονοπωλούσαν τους τίτλους τα πρώτα χρόνια πριν την τουρκική εισβολή. Σήμερα ήταν ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων μετά από την εισβολή του 1974 για αυτό και υπήρξε και ιδιαίτερος συμβολισμός.

Το παιχνίδι άρχισε με μια ειδική τελετή. Οι παίκτες των δυο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας πανό με τα σύμβολα των δυο σωματείων και την λέξη ‘Δεν Ξεχνώ’. O Πρόεδρος του Διγενή Ακρίτα Μόρφου, Κρις Σωφρονίου, παρέδωσε συμβολικά στον πρόσεδρο της ΠΑΕΕΚ Κλεάνθη Γεωργιάδη και στο μέλος του ΔΣ Γιώργο Σολωμού μικρό λάβαρο του Σωματείου.

Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία του o Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ανδρέας Μουζουρίδης. Ό αγώνας έληξε με νίκη και πρόκριση του Διγενή Ακρίτα Μόρφου. Σημαντικό αλλά δευτερεύον αφού σημασία είχε ο συμβολισμός της όλης εκδήλωσης.

Must Read