Συγκλόνισαν οι νέοι μας στο τελευταίο δεκάλεπτο!

-

Home ΕΘΝΙΚΕΣ Συγκλόνισαν οι νέοι μας στο τελευταίο δεκάλεπτο!

Μπορεί η Εθνική μας να ηττήθηκε από τους Λευκορώσους με 89-53 στο δεύτερο παιχνίδι της «φούσκας» στη Πορτογαλίας, όμως το μεγάλο κέρδος της και αυτό που πρέπει να κρατήσει από αυτό το παράθυρο της FIBA, ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο!

Σε αυτό αγωνίστηκαν οι Φίλιππος Τίγκας, Ιωάννης Γιανναράς, Γιώργος Τρετιακόβ, Ρομπέρτο Μαντοβάνη και Μιχάλης Κουμής και τα πήγαν περίφημα, αφού κέρδισαν με επιμέρους σκορ 22-15, με τους Λευκορώσους να αντιμετωπίζουν… πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας!

Ο πάγκος της Εθνικής, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία καλαθοσφαιριστές (Θεοχαρίδη, Στυλιανού, Ραζή, Λοϊζίδη κλπ), πανηγύριζε κάθε πετυχημένη φάση, επιθετική ή/και αμυντική από τα νέα αυτά παιδιά, που αποτελούν το μέλλον της Κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Ας μην ξεχνάμε πως αυτή η πεντάδα έχει μέσο όρο ηλικίας τα 21,8 χρόνια και κατάφερε να τα «βάλει» με την εμφανώς πιο έμπειρη πεντάδα των Λευκορώσων, κάτι που δεν κατάφεραν οι πιο έμπειροι καλαθοσφαιριστές μας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα…

Αυτά τα πέντε παιδιά, μαζί με τους υγιείς Ραζή, Μάρκου, Παντελή, Πασιαλή, Ελευθερίου, Μανωλόπουλο, αλλά και τους πιο ξεκούραστους (και σαφώς πιο… έμπειρους) Στυλιανού και Μιχαήλ, αφού είχαν τα παιχνίδια του BCL με τον Κεραυνό στα πόδια τους, μαζί φυσικά με τα παιδιά που ήδη έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους για την φανέλα με το εθνόσημο (Ηλιάδης, Λοϊζίδης, Θεοχαρίδης κλπ), δίνουν ελπίδες για καλύτερες εμφανίσεις στο επόμενο παράθυρο. Σε αυτό η Κύπρος αντιμετωπίζει την Αλβανία και την Πορτογαλία.

Must Read