More

  Τακιανός στον Over FM: «Οι δύο νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό μας έδωσε δικαίωμα να ονειρευόμαστε»

  -

  Η ομάδα της Λάρισας έφτασε μια ανάσα από το θαύμα και τη συμμετοχή της στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο Φώτης Τακιανός μίλησε στον «αέρα» του OverFM και στη Λένα Καραλή για την πορεία της ομάδας του από την τελευταία θέση του πρωταθλήματος, μέχρι τα ημιτελικά και τις δύο νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό.

  Ο Έλληνας τεχνικός επίσης αναφέρθηκε στα παιχνίδια με τον Προμηθέα που ακολουθούν, αλλά και στην επόμενη σεζόν που η Λάρισα θα αγωνίζεται στο Champions League.

  Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φώτης Τακιανός στο C-Over page:

  Για την πορεία στα playoffs:

  «Η ομάδα έχει κάνει μια πορεία από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και αυτό που κάναμε ήταν βραχυπρόθεσμος στόχος. Σαφώς και δεν σκεφτόμασταν στην αρχή ότι η ομάδα θα μπορέσει να συμμετάσχει στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και θα διεκδικούσε στον τελευταίο αγώνα τη συμμετοχή της στον τελικό του πρωταθλήματος. Η πρώτη μας σκέψη ήταν πως η ομάδα θα σωθεί και μετά μέσα από τις νίκες πήραμε αυτοπεποίθηση καταρρίπτοντας τον επόμενο στόχο, φτάσαμε στο τελευταίο και μεγάλο που δεν είναι ο τελευταίος στόχος πρωταθλήματος είναι ο τελευταίος που τελειώνει αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε και τα παιχνίδια και την Τρίτη».

  Για τα στοιχεία που έφεραν την Λάρισα μέχρι εδώ:

  «Οι συνιστώσες αυτές τις επιτυχίες είναι της επιτυχίας είναι πολλές, όταν ανέλαβα την ομάδα βρισκόταν στην τελευταία θέση που είναι ευνόητο του ότι υπάρχει και θέμα στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά θα πρέπει να βρεθεί μία λύση ώστε να αλλαχθεί η ψυχολογία των παικτών η οποία δεν ήταν καλή. Άρα, ξεκινάμε ότι πρώτα πρέπει η ομάδα να πιστέψει ότι από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται μπορεί να τα καταφέρει και αυτό ήταν πάρα πολύ δύσκολο και ευτυχώς μας βοήθησαν οι νίκες που κάναμε στο να αλλάξει αυτό το κλίμα. Το δεύτερο είναι ότι όταν ήρθανε οι καινούργιοι παίκτες στην ομάδα και μπήκαν και δουλέψαμε μέσα στο γήπεδο, δημιουργήσαμε ένα σύνολο πολύ συμπαγές και δεν εννοώ μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, δημιουργήσαμε μια ομάδα – παρέα και αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία και να πιστέψουμε και στο αγωνιστικό κομμάτι. Το τρίτο φυσικά ήταν ότι μπαίνοντας μέσα στο γήπεδο, αυτό όλα που αναφέρω μετουσιώθηκαν σε νίκες και αμέσως πιστέψαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να καταφέρουμε τον πρώτο στόχο που ήταν η ομάδα να βγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας».

  Για το εάν ήταν στόχος η συμμετοχή στους τελικούς:

  «Ήταν κάτι το οποίο σίγουρα δεν το σκεφτόμασταν, αλλά είναι κάτι το οποίο το δημιουργήσαμε στην πορεία»

  Για το εάν πιστεύανε ότι μπορούνε να προκριθούνε στους τελικούς:

  «Ξεκινώντας τη σειρά με τον Παναθηναϊκό, αφού είχαμε αποκλείσει την ομάδα του Κολοσσού μπήκαμε για να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο σαφώς και ξέραμε ότι θα ήτανε πάρα πολύ δύσκολο ακόμα και να φανούμε ανταγωνιστικοί με τον Παναθηναϊκό. Η πορεία των παιχνιδιών, που στάθηκαν απέναντι στον Παναθηναϊκό και ότι κάναμε δύο νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό μας έδωσε αυτοπεποίθηση και μας έδωσε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε ότι το όνειρο απέκτησε σάρκα και οστά και δεν ήταν πλέον ένα όνειρο αλλά ήτανε μία πραγματικότητα την οποία την αντιμετωπίζαμε και ήταν μπροστά στα μάτια μας. Όμως, ποτέ δεν υπερβάλλαμε ούτε σε σκέψη, ούτε σε στόχο, γιατί ξέραμε ακριβώς ποιος είναι ο αντίπαλός μας, ξέραμε ότι το πέμπτο παιχνίδι ήταν εκτός έδρας, ο Παναθηναϊκός θα αντίδραση και η διαφορά μας σε επίπεδο ποιότητας ήταν μεγάλο. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν ότι με την απόδοσή μας, μπορέσαμε και περιορίσαμε το αγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού, δεν σημαίνει ότι Παναθηναϊκός ήταν ή δεν είναι μία καλή ομάδα. Για να το κάνουμε αυτό τρίτη φορά απέναντι στον Παναθηναϊκό, ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο, το πιστεύαμε, το προσπαθήσαμε, αλλά δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός. Εμείς στο 5ο παιχνίδι είχαμε ένα πολύ σοβαρό έλλειμμα, που ήταν το έλλειμμα των δυνάμεων, εξαντληθήκαμε από τα συνεχόμενα παιχνίδια και τα συνεχόμενα ταξίδια. Επίσης, στο τελευταίο παιχνίδι αντιμετωπίσαμε ένα σοβαρό πρόβλημα με τον Μούντι που είναι βασικός άξονας μας, ο οποίος υπέφερε από στομαχικές διαταραχές και η απόδοσή του δεν ήταν αυτή που ήταν στα προηγούμενα παιχνίδια».

  Για το εάν τους αφήνει μια γεύση «πίκρας» ο αποκλεισμός:

  «Το μόνο που δεν νιώθουμε είναι πίκρα, νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια, νιώθουμε ότι η ομάδας μας έχει καταφέρει κάτι σπουδαίο με τις εμφανίσεις μας στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, σταθήκαμε απέναντί τους και τους κοιτάξαμε στα μάτια, είμαστε υπερήφανοι, δικαιωμένοι. Αυτά είναι παιχνίδια τα οποία έχουνε πάει και έχουν εξελίξει και την ομάδα και τον καθένα μας ξεχωριστά. Επίσης, η εμπειρία από αυτά τα παιχνίδια, όλοι θα τη χρειαστούμε και λέω όλοι ξεκινώντας από τον οργανισμό που λέγεται ΚΑΕ Λάρισα, τους παίκτες μας ή και τους προπονητές. Αυτήν την εμπειρία θα τη χρησιμοποιήσει ο καθένας για το μέλλον του, οπότε μόνο χαρούμενος μας αφήνει η διαδικασία ότι φτάσαμε στο 5ο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και απολύτως ικανοποιημένος».

  Για τα παιχνίδια με τον Προμηθέα:

  «Ξεκινάμε από τα δεδομένα όπου τα δεδομένα είναι ότι πλεονέκτημα έδρας το έχει ο Προμηθέας, το δεύτερο είναι ότι τη δεδομένη στιγμή εμείς προερχόμαστε από πέντε παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Προμηθέας έχει παίξει μόλις τρία και έχει βρει ημέρες ξεκούρασης και ανασυγκρότησης οι οποίες θα λείχουν πολύ από εμάς. Επομένως, εμείς μπαίνουμε σε μία σειρά ως αουτσάιντερ και με λιγότερες δυνάμεις. Θα είναι τα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, εδώ πρέπει να πάμε στις αποθήκες των ψυχικών αποθεμάτων περισσότερο και να ψάξουμε λύσεις, παρά στις σωματικές δυνάμεις των παικτών. Έχουμε αποδείξει ότι σε συγκεκριμένες φάσεις το καταφέρνουμε και λειτουργεί, με την ανοχή και με την κατανόηση προς τους παίκτες. Νομίζω ότι θα φανούμε ανταγωνιστικοί και σε αυτή τη σειρά».

  Για την επόμενη σεζόν:

  «Το σπουδαίο της φετινής πορείας της ομάδας θα είναι να εξελιχθεί, να υποστηριχθεί και να μπούνε στέρεες βάσεις σε ένα οικοδόμημα το οποίο ξεκίνησε να χτίζεται πριν δύο χρόνια και το τρίτο χρόνο έφτασε σε αυτό το επίπεδο που συζητάμε αυτή τη στιγμή, να συμμετέχει στα ημιτελικά και να διεκδικεί την είσοδο στο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος.

  Η διοίκηση είπε ότι θα συμμετάσχει η ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οπότε η συμμετοχή και ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωπαϊκή Λίγκα είναι κάτι το οποίο πρέπει να οργανωθεί τέλεια, γιατί αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα είτε στη μία από τις δύο Λίγκες, είτε και στις δύο. Αυτήν την εμπειρία πρέπει να την χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι της ομάδας μας. Πρώτον με μία πάρα πολύ καλή οργάνωση, δεύτερον κρατώντας έναν κορμό της ομάδας, η οποία έχει καταφέρει αυτό που έχει καταφέρει φέτος, αλλά και ανέβει το επίπεδο όσον αφορά και το βαθύτερο ρόστερ και το επίπεδο των παικτών, είναι τρεις παράγοντες που θα μπορέσουνε να υποστηρίξουνε την παράλληλη συμμετοχή της ομάδας στις δύο Λίγκες».

  Για τον κόσμο:

  «Είμαστε πολύ περήφανη γιατί καταφέραμε παράλληλα με την πορεία μας να φέρουμε τον κόσμο της Λάρισας στο γήπεδο, αλλά καταφέραμε να φέρουμε και το κόσμο του Παναθηναϊκού στο γήπεδο για να δει τι είναι τελικά αυτή η ομάδα που έφτασε τον Παναθηναϊκό στο 5ο παιχνίδι και τελικά το μεγάλο κέρδος θα είναι αυτό».

  The post Τακιανός στον Over FM: «Οι δύο νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό μας έδωσε δικαίωμα να ονειρευόμαστε» appeared first on overfm.gr.

  OverFM.gr

  spot_img

  Τελευταία Νέα

  Εντυπωσιακή εμφάνιση του Άλεξ Αντετοκούνμπο με double-double (vid)

  Μεγάλος πρωταγωνιστής των Γουισκόνσιν Χερντ ήταν ο Άλεξ Αντετοκούνμπο σήμερα τα ξημερώματα. Ο… νεαρός Αντετοκούνμπο, έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση...

  Βίρτους Μπολόνια: Θέλει μία μόνιμη θέση στη Euroleague

  Η Βίρτους Μπολόνια επέστρεψε φέτος στη Euroleague και σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της ομάδας, Λούκα Μπαράλντι, θέλουν να...

  Τόμας: «Είμαι ανταγωνιστικός και θέλω να παίζω»

  Ο Παναθηναϊκός αύριο (22/3) στις 20:30 υποδέχεται την Μπαρτσελόνα για την 30η αγωνιστική της EuroLeague και ο Ματ Τόμας...

  Σερέλης: «Να θυσιαστούμε και να βάλουμε τα κορμιά μας για να πάρουμε νίκες»

  Ο Παναθηναϊκός αύριο (23/3) αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα για την 30η αγωνιστική της EuroLeague και ο Χρήστος Σερέλης...

  Διαβάστε επίσης...Σχετικά
  Προτεινόμενα για εσάς