More

  Τι προβλέπει το Πρωτόκολλο της ΚΟΚ σε περίπτωση θετικού κρούσματος

  -

  Στο πρωτόκολλο που στάλθηκε στα Σωματεία από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ανάμεσα στις οδηγίες που υπάρχουν, έχει προβλεφθεί η περίπτωση θετικού κρούσματος σε καλαθοσφαιριστή ή μέλος της ομάδας.

  Αναλυτικά:

  «Σε περίπτωση που καλαθοσφαιριστής ή μέλος της προπονητικής ή υποστηρικτικής ομάδας του Σωματείου εντοπιστεί θετικός στον ιό Covid-19, το άτομο αυτό θα μπαίνει σε απομόνωση και παρακολούθηση, βάσει των Οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

  Αφού αποσταλεί το έγγραφο με το διαγνωστικό αποτέλεσμα του τεστ προς την γραμματεία της ΚΟΚ, εάν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας την συγκεκριμένη ημέρα ή την επόμενη ημέρα θα αναβάλλεται και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, καλαθοσφαιριστές, προπονητική ομάδα και προσωπικό, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν εντός 24 ωρών σε διαγνωστικό τεστ. Το ίδιο ισχύει και για τις προπονήσεις. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, θα ορίζεται από την Επιτροπή πρωταθλημάτων της ΚΟΚ.

  Σε μια τέτοια περίπτωση, όλοι οι χώροι και μέσα που χρησιμοποιεί η ομάδα θα πρέπει να τύχουν εντός 24 ωρών, απολύμανσης από εγκεκριμένη εταιρεία. Το άτομο που ήταν θετικό στον ιό, ακολουθεί τις οδηγίες των σχετικών υπηρεσιών του Κράτους. Η επιστροφή του στις προπονήσεις θα επιτραπεί μετά την διενέργεια δύο διαγνωστικών εξετάσεων, με 5 μέρες διάστημα μεταξύ των εξετάσεων και νοουμένου ότι τα αποτελέσματα και των δύο αυτών εξετάσεων είναι αρνητικά.

  Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα υποβάλλονται υποχρεωτικά εντός 24 ωρών σε διαγνωστικά τεστ. Όσα μέλη της ομάδας έχουν αρνητικά τεστ θα μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητες της ομάδας με καθημερινή κλινική παρακολούθηση για 7 μέρες (Τα μέλη της ομάδας να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι να περάσουν οι 7 μέρες και να περιοριστούν μόνο στις απαραίτητες μετακινήσεις για σκοπούς προπόνησης). Οι προπονήσεις της ομάδας για την περίοδο των 7 ημερών, θα είναι αυστηρά κεκλισμένων των θυρών και οι στενές επαφές του θετικού κρούσματος θα  προπονούνται σε ξεχωριστή ώρα από τους υπόλοιπους καλαθοσφαιριστές.

  Την 7η μέρα, συνιστάται να διενεργηθεί δεύτερο διαγνωστικό τεστ σε όλη την ομάδα. Σε περίπτωση που καλαθοσφαιριστής ή προσωπικό του Σωματείου παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου, θα πρέπει άμεσα να απομονωθεί σε ειδικό δωμάτιο, και να υποβληθεί άμεσα σε διαγνωστικό τεστ. Η Ομοσπονδία θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα εντός τριών ωρών. Σε περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό, θα πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση και υπό παρακολούθηση για 5 μέρες και να επαναλάβει το τεστ την 5η μέρα.

  Σε περίπτωση που και το δεύτερο τεστ είναι αρνητικό θα μπορεί να επανέλθει στο πρόγραμμα της ομάδας. Σε περίπτωση που καλαθοσφαιριστής ή μέλος της ομάδας εντοπιστεί θετικός με την έναρξη του Πρωταθλήματος, θα τηρηθούν όλες οι πιο πάνω διαδικασίες και επιπλέον θα πρέπει να ενημερωθούν γραπτώς τα Σωματεία που αγωνίστηκαν τις τελευταίες 15 ημέρες με την ομάδα αυτή, ούτως ώστε εντός 24 ωρών να γίνουν διαγνωστικά τεστ στα μέλη των ομάδων αυτών.

  Η ίδια διαδικασία θα ισχύει και για την περίοδο των φιλικών αγώνων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ομάδων.

  Σε περίπτωση που εντοπιστούν 2 ή περισσότερα κρούσματα στην ίδια ομάδα, 4 ημέρες πριν (ή νωρίτερα) από τον προκαθορισμένο της αγώνα, ο αγώνας αναβάλλεται και νέα ημερομηνία θα οριστεί από την ΕΠ της ΚΟΚ, ενώ ισχύουν όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω.

  Για τα διαγνωστικά τεστ, επειδή συμπεριλαμβάνεται αυξημένο κόστος, θα γίνουν ενέργειες της ΚΟΚ προς το Υπουργείο Υγείας, για εξασφάλιση αριθμού τεστ δωρεάν ή με μειωμένο κόστος, που να καλύπτουν τις ανάγκες των ομάδων».

  spot_img

  Τελευταία Νέα

  Δύο στα δύο και πάλι εκτός η Κόρμεντ

  Δεύτερη νίκη και πάλι εκτός έδρας για την Κόρμεντ του Αντώνη Κωνσταντινίδη, που ξεκίνησε... φουριόζα το πρωτάθλημα της Ουγγαρίας! «Θύμα»...

  Τα αποτελέσματα των Νεάνιδων

  Πρώτη αγωνιστική στο πρωτάθλημα των Νεάνιδων. Δείτε τα αποτελέσματα: NBA B.C - Ζήνωνας Καλαθόσφαιρα 34-74Ανόρθωση - Κεραυνός 38-48Ε.Ν.Π. -Αχιλλέας Καϊμακλίου 39-71Απόλλων...

  Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα Εφήβων

  Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα των Εφήβων και στους δύο ομίλους. Δείτε τα αποτελέσματα: Α' Όμιλος Ε.Θ.Α. Έγκωμης - NBA BC 53-69Ε.Ν.Π. - Αχιλλέας...

  Κ18: «Κλικς» από το Αστέρας – ΕΝΑΑΘ

  Αστέρας Μέσα Γειτονιάς και ΕΝΑΑΘ αναμετρήθηκαν για την 1η αγωνιστική του Β' ομίλου του πρωταθλήματος Εφήβων. Η ομάδα του Αστέρα...

  Διαβάστε επίσης...Σχετικά
  Προτεινόμενα για εσάς