More

  Το στρατηγικό πλάνο της κυβέρνησης για αθλητισμό

  -

  Το κομμάτι του αθλητισμού μπορεί να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, αφού ανεστάλησαν όλες οι δραστηριότητες, όμως για την κυβέρνηση δεν είναι αδιάφορο σε σχέση με τις αποφάσεις της επόμενης μέρας.

  Ο σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης απέστειλε ερωτηματολόγιο στις ομοσπονδίες ώστε να συγκεντρωθούν τα ζητήματα που τις απασχολούν και να ληφθούν μέτρα στήριξης.

  Όπως αναφέρει σε σχετική του έκθεση: «Η Πολιτεία πρέπει να θέσει σε προτεραιότητα τον αθλητισμό, αφού πέραν της εξασφάλισης της υγείας που προκύπτει με την ενασχόληση του, διαχρονικά και αποδεδειγμένα είναι το βασικότερο όπλο προβολής της Χώρας μας στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο χώρο». Κάτι που δίνει και το στίγμα των μέτρων που προτείνονται. Παράλληλα, αγγίζει και το κεφάλαιο του αθλητικού τουρισμού, που λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών του τόπου μας κατά τους χειμερινούς μήνες αποτελεί πεδίο προς αξιοποίηση.

  «Επιπρόσθετα, λόγω της έγκαιρης και πιστής εφαρμογής των μέτρων πρόληψης που έχει λάβει η Πολιτεία, μπορούμε να αναπτύξουμε τον Αθλητικό Τουρισμό, στηρίζοντας ταυτόχρονα βασικούς τομείς της Οικονομίας του τόπου, αν θεωρήσουμε ότι σε σύντομα χρονικό διάστημα θα εξ έλθουμε από την κρίση», είναι η σχετική αναφορά. Στα πολύ σημαντικά και η εισήγηση για τα έργα υποδομής που έχουν εξαγγελθεί προ της πανδημίας και ο στόχος πρέπει να είναι όπως επαναρχίσουν και ολοκληρωθούν.

  «Αναφορικά με την απόφαση για αναστολή των προγραμματισμένων έργων υποδομής, θεωρούμε ότι θα πρέπει να δοθούν άμεσες προτεραιότητες για υλοποίηση τους, ενόψει του γεγονότος ότι κάποια είναι συνδεδεμένα με τη Ολυμπιακή χρονιά του 2021» καταγράφει επί του σημαντικού αυτού θέματος ο κ. Ζαχαριάδης.

  Ως προς το κομμάτι των ομοσπονδιών και αθλητών, είναι δεδομένο πως χρειάζονται στήριξη καθώς η αναστολή των αγώνων έχει αφήσει τους επαγγελματίες αθλητές χωρίς εισοδήματα. Επί τούτου υπάρχουν συγκεκριμένες εισηγήσεις και μέτρα για να βοηθηθούν ειδικά όσοι αθλητές εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό. Τα μέτρα αυτά είναι:

  1. Καθορισμό των προπονητικών προγραμμάτων με στόχο την επαναφορά των αθλητών στην προ της κρίσης αγωνιστικής τους κατάστασης. Τα προγράμματα αυτά το πιο πιθανό να είναι διαφοροποιημένα και να χρειάζεται να δαπανηθούν περισσότεροι οικονομικοί πόροι.
  2. Καθορισμός των αγωνιστικών δραστηριοτήτων σε τοπικό και διεθνή επίπεδο για να διαπιστωθεί η οικονομική ή άλλη στήριξη που χρειάζονται οι αθλητές, προπονητές και τα σωματεία για να συμμετέχουν και να διακριθούν σε παγκόσμια αθλητικά γεγονότα τα οποία έχουν αναβληθεί το 2020 και θα διεξαχθούν το 2021 ή και μετέπειτα.
  1. Πρόβλεψη για τη μείωση των εσόδων των Ομοσπονδιών από χορηγίες ή έσοδα τα οποία προέρχονται από αγωνιστικές δραστηριότητες ή άλλους διεθνείς Οργανισμούς.
  2. Υπολογισμός των αναθεωρημένων δαπανών που θα προκύψουν κυρίως από τα σημεία 1 & 2.

  Πηγή: Καθημερινή

  spot_img

  Τελευταία Νέα

  Mπαρτσελόνα: Νοκ άουτ με Άλμπα Αμπρίνες και Σανλί

  Από το δόξα το Θεό στο βοήθα Παναγιά. Μπορεί ο Νίκολα Μίροτιτς να επέστρεψε από τον πολύμηνο του τραυματισμό...

  Zίζιτς: «Στο τέλος πιστεύω να είμαστε εμείς οι νικητές»

  Η Εφές Αναντολού υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 19.30 την Πέμπτη (1-12) στην «Σινάν Ερντέμ Αρίνα» και ο Άντε Ζίζιτς...

  Αταμάν: «Θα πρέπει να αμυνθούμε για να κερδίσουμε»

  Η Εφές Αναντολού υποδέχεται τον Ολυμπιακό αύριο (1-12) στην «Σινάν Ερντέρμ Αρίνα» και ο Εργκίν Αταμάν υποστήριξε οτι για...

  Μπαρτσελόνα: Παρών ο Μίροτιτς με Άλμπα

  Στην αποστολή της Μπαρτσελόνα για τον αγώνα της Πέμπτης με την Άλμπα στο Βερολίνο συμπεριλήφθηκε ο Νίκολα Μίροτιτς. Ο...

  Διαβάστε επίσης...Σχετικά
  Προτεινόμενα για εσάς